Nadia Comăneci: Din câte am înţeles, Bellu va continua la conducerea lotului de gimnastică

Nadia Comăneci a declarat, vineri, că, din informaţiile pe care le deţine, antrenorul Octavian Bellu, al cărui contract cu Federaţia Română de Gimnastică a expirat după Jocurile Olimpice de la Londra, va continua la conducerea lotului naţional.

261 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci: Din câte am înţeles, Bellu va continua la conducerea lotului de gimnastică

Nadia Comăneci: Din câte am înţeles, Bellu va continua la conducerea lotului de gimnastică (Imagine: Catalin Abagiu / MediafaxFoto)

"Din câte am înţeles, Octavian Bellu continuă la lotul naţional. Dar lucruri se pot întâmpla în viaţa lor personală (n.r. - cuplul de antrenori Octavian Bellu - Mariana Bitang), oricând pot decide să nu mai continue. Însă din ce ştiu eu, deocamdată ei au rămas pe poziţie", a spus Nadia Comăneci.

Octavian Bellu afirmase, la 14 august, că nu a luat o decizie în privinţa continuării la conducerea lotului naţional.

Fosta gimnastă, care a a avut, joi, o discuţie cu Bellu, a adăugat că este greu de estimat ce speranţe are România la următoarele Jocuri Olimpice de la Rio de Janeiro. "Nici nu ştiu câte fete şi cine e pe listă pentru Olimpiada de la Rio. Am vorbit aseară cu Octavian Bellu şi spunea că nu sunt foarte multe în pregătire. E greu de spus ce speranţe avem. În gimnastică te pregăteşti de la un an la altul. Acum urmează Campionatul Mondial de la anul, nu ştiu dacă ne putem gândi la Rio. Echipa pentru Rio se schimbă cu un an înainte de Olimpiadă", a explicat fosta campioană olimpică.

În ceea ce priveşte recent încheiata ediţie a Jocurilor Olimpice, ea a menţionat că România mai putea obţine încă două medalii în concursul de gimnastică de la Londra în afara celor trei câştigate. "Judecând la rece, având în vedere ceea ce am prezentat noi, cred că mai puteam lua două medalii la Olimpiadă. Medalia la bârnă a Cătălinei Ponor, care ar fi trebuit să fie a ei, şi medalia de la sol a Sandrei Izbaşa. Dar mai mult de atât nu puteam lua. La capitolul lipsuri la Olimpiadă, cred că am avut o prezentare destul de slăbuţă la paralele. Am pierdut în jur de două puncte la paralele şi este greu să îţi revii după aşa ceva", a adăugat fosta gimnastă.

Nadia Comănescu consideră că oficialii Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) ar trebui ca pe viitor să acorde două medalii de aceeaşi culoare în caz de egalitate, pentru a nu se mai repeta astfel episodul din concursul de la bârnă, când Cătălina Ponor a ratat bronzul. "CIO a decis în 2008 să nu se mai dea medalii la egalitate de puncte. Asta s-a întâmplat după ce la Beijing au fost trei sportivi care au câştigat trei medalii de aur în acelaşi timp şi nu a mai rămas nimic pentru ceilalţi. Dar în momentul în care ajungi la medalia de bronz şi decizi la egalitate de puncte între medalie şi locul 4 atunci mă gândesc că ar fi bine ca doi sportivi să primească medalie de bronz. Dar asta trebuie cerută la CIO şi nu ştiu dacă vor fi de acord cu această situaţie", a spus Nadia Comăneci.

Ea consideră că actualul cod de punctaj este complicat şi susţine că ar trebui să se revină într-o anumită formă la nota 10. "Codul de punctaj se va schimba la fiecare patru ani pentru că de fiecare dată se găseşte ceva de schimbat. De revenit la nota zece, nu ştiu dacă se va reveni. Eu sper că se va găsi o soluţie să readucă nota zece într-un fel sau altul pentru că această notă aparţine sportului. Actualul cod de punctaj este greu de explicat, e complicat şi pentru mine", a menţionat ea.

Întrebată dacă intenţionează să îşi deschidă o Academie de gimnastică în România, Nadia Comăneci a răspuns: "Lui Ilie Năstase i-au trebuit 20-30 de ani să îşi facă o academie de tenis. Dacă încep şi eu, probabil că peste 20 de ani voi avea şi eu una. Ilie stă mai mult în România, noi avem o academie de gimnastică în Oklahoma. Eu aş vrea să ajut masele, aş munci să comunic cu părinţii şi copiii să se implice în sport. Avem nevoie de o masă mare de copii să practice sportul".

Nadia Comăneci a fost prezentă, joi, la evenimentul de aniversare a unui an de activitate a Centrului Sportiv Educativ "MiniMe" care îi aparţine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici