Nadia Comăneci, mărturisiri emoţionante în presa italiană: ”Când concuram, aveam durere în fiecare zi”

  • Comăneci face o afirmaţie şocantă: o dureau toate, atunci când era sportivă în activitate!
  • Nadia mai afirmă că soţul său, Bart Conner, a suferit de ”tremurici”, boala care o afectează pe Simone Biles, vedeta Americii.
  • Legenda gimnasticii mondiale susţine că le ajută pe tinerele sportive din România să dea lovitura la viitoarea ediţie a JO.
2133 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci, mărturisiri emoţionante în presa italiană: ”Când concuram, aveam durere în fiecare zi”

Nadia Comăneci, mărturisiri emoţionante în presa italiană: ”Când concuram, aveam durere în fiecare zi”

Nadia Comăneci, 59 de ani, legenda gimnasticii mondiale, câştigătoarea primului 10 perfect la Jocurile Olimpice, acum 45 de ani, a acordat astăzi un interviu în publicaţia ”La Gazzetta dello Sport”.

Italienii au fost interesaţi, cu precădere, de comentariile româncei referitoare la performanţa obţinută de campioana lor, Vanessa Ferrari, argint istoric la sol, luni, la o vârstă înaintată (va împlini 31 de ani în luna noiembrie). O premieră pentru Italia.

"Aşa se explică totul: este o scorpioancă, precum sunt eu! Încăpăţânată şi luptătoare, o adevărată luptătoare", le-a zis Nadia peninsularilor.

Italianca a suferit mai multe accidentări, cea mai recentă şi cea mai gravă în 2017, când şi-a rupt tendonul lui Ahile. Despre durerile fizice îndurate de sportivii de la gimnastică, campioana din Oneşti a afirmat:

„Există durere şi pentru că nu există alternative. Nu există nicio zi în care să nu simţi o durere. Îmi amintesc că, atunci când concuram şi mă antrenam, aveam durere în fiecare zi. De la degetul de la picioare până la spate, încheieturi”.

Nadia a vorbit şi despre cazul Simone Biles, care suferă de twisties - tremurici, o pierdere a reperelor în aer:

„Eu nu am suferit niciodată de twisties, uneori mi s-a întâmplat să nu fiu conectată în timp ce făceam exerciţiile, dar nimic serios. Soţul meu (n.r. - Bart Conner, de două ori campion olimpic pentru SUA) le-a avut şi a spus că este înfricoşător şi de obicei se întâmplă atunci când eşti sub o presiune mare. Corpul şi mintea ta nu „comunică”. Gimnastelor nu le place de obicei să vorbească despre asta, Simone a avut dreptate să scoată problema la suprafaţă”.

Italienii au întrebat-o pe Nadia despre România, care a absentat de la concursul pe echipe la Tokyo. „Nu vă faceţi griji, la Paris vom fi acolo cu gimnaste mai tinere. Muncim la asta. Eu, din America, le dau o mână de ajutor. Nu vă vom dezamăgi”, a încheiat Nadia.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici