Nadia Comăneci spune că Larisa Iordache câştiga aurul la bârnă chiar şi cu participarea Chinei şi SUA

Fosta campioană olimpică Nadia Comăneci susţine că Larisa Iordache, medaliată cu aur la Campionatele Europene de la Moscova, ar fi câştigat concursul la bârnă chiar şi cu participarea sportivelor din celelalte două mari puteri ale gimnasticii mondiale, China şi SUA.

401 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci spune că Larisa Iordache câştiga aurul la bârnă chiar şi cu participarea Chinei şi SUA

Nadia Comăneci spune că Larisa Iordache câştiga aurul la bârnă chiar şi cu participarea Chinei şi SUA (Imagine: Catalin Abagiu / MediafaxFoto)

"Mă bucur pentru Larisa şi pentru revenirea ei fabuloasă după dezamăgirea de la Olimpiada de la Londra. Dacă în concursul la bârnă de la europene aruncai chinezii şi americanii rezultatul era la fel. Asta pentru că Larisa a executat un exerciţiu bun, frumos, pe care nu îl putea depăşi nimeni. Este foarte greu să concurezi la ruşi acasă. Îmi aduc aminte ce s-a întâmplat când am concurat eu acolo. Dar atunci când ai valoare nimeni nu poate să nu îţi dea dreptate. Iar fetele noastre au fost bine pregătite şi au câştigat ce era de câştigat", a spus fosta gimnastă.

Nadia Comăneci speră ca la Campionatele Mondiale de la Anvers, programate în perioada 30 septembrie - 6 octombrie, din lotul României să facă parte şi Sandra Izbaşa. "Fetele sunt într-o formă bună şi fizică şi psihică, îmi doresc să o ţină tot aşa. Să sperăm că şi Sandra Izbaşa se va adăuga acestui grup care va concura la Campionatele Mondiale", a adăugat Nadia Comăneci.

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a premiat, miercuri, cu suma totală de 441.000 de lei sportivii medaliaţi la Campionatele Europene de gimnastică de la Moscova, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Flavius Koczi, precum şi antrenorii acestora.

La festivitatea de premiere au mai participat fosta gimnastă Nadia Comăneci, fosta atletă Gabriela Szabo şi preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

Delegaţia României a încheiat duminică participarea la CE individuale de la Moscova, cu şapte medalii: patru obţinute de Larisa Iordache (aur la bârnă, argint la individual-compus, sărituri şi sol), două de Diana Bulimar (argint la bârnă şi bronz la sol) şi una de Flavius Koczi (argint la sărituri).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici