Naomi Osaka, eliminată de la turneul de la Dubai/ Simona Halep ar putea redeveni lider mondial

Naomi Osaka (21 de ani, 1 WTA) s-a prezentat în faţa jurnaliştilor de la Dubai cu o sinceritate debordabilă imediat după ce a pierdut, 3-6, 3-6 cu Kristina Mladenovic, primul meci din postura de lider mondial.

1745 afișări
Imaginea articolului Naomi Osaka, eliminată de la turneul de la Dubai/ Simona Halep ar putea redeveni lider mondial

Naomi Osaka, eliminată de la turneul de la Dubai: A fost ceva de neînţeles, un dezastru

Potrivit prosport.ro, Simona Halep are şanse să redevină lider mondial mai repede decât se aştepta, în urma insuccesului japonezei considerată noua revelaţie din tenisul feminin. Citeşte continuarea pentru a afla ce condiţii ar trebui să îndeplinească Halep.

Osaka a vorbit deschis despre cauza eşecului, despre presiunea pe care o resimte, dar şi despre trăirile interioare care o încearcă odată cu trecerea de la statutul de tânără speranţă la cel de lider autoritar al unui circuit „tixit" de vedete. A început cu zâmbetul pe buze, dar, la un moment dat, nu şi-a mai putut stăpâni lacrimile.

La prima apariţie după performanţa fantastică de la Australian Open 2019, Osaka s-a prezentat lamentabil pentru pretenţiile sale şi i-a permis lui Mladenovic să câştige primul meci al anului şi să obţină prima victorie a carierei în faţa unui lider mondial.

Cauza? 45% pe prima servă, 19% puncte câştigate cu a doua minge de serviciu, adică arme importante care nu au funcţionat: "M-a lăsat serviciul. A fost ceva de neînţeles, un dezastru", a început conferinţa lui Naomi, unul care a continuat în tuşe din ce în ce mai sincere şi mai plăcute pentru reprezentanţii mass-media, din ce în ce mai obişnuiţi cu discursuri „politically correct":

„Nu, nu m-am antrenat bine în ultima perioadă, m-am gândit că va merge oricum bine în timpul meciurilor, dar asta nu s-a întâmplat. Ritmul meu de antrenament a fost foarte scăzut, dar am trecut prin timpuri mai rele decât atât şi am reuşit să joc bine în meciuri. Când spun că nu m-am antrenat bine, mă refer la faptul că nu depun suficient efort".

Au urmat, inevitabil, referiri la diferenţa faţă de prestaţia de la Australian Open şi cea horror cu Mladenovic. Din nou, sinceritatea lui Naomi a dominat: „Nu a trecut nici măcar o lună de la Australian Open, iar acesta a fost doar un meci. Simt că nu aş fi îngrijorată nici dacă nu aş câştiga niciun meci până la finalul anului. Simt că sunt foarte tânără, încă mai am foarte multe de învăţat. Sigur, nu e distractiv să pierzi, dar, pentru mine, întotdeauna a fost mai important să învăţ din meciurile pierdute decât din cele câştigate", a punctat japoneza de 21 de ani.

Lacrimile unei campioane: „Acest meci e rezultatul presiunii. Nu cred că am înţeles în ce poziţie mă aflu"

Aşteptată precum pâinea caldă pentru a vorbi despre despărţirea surprinzătoare de Sascha Bajin, antrenorul care a luat-o de pe locul 68 WTA şi a dus-o spre două turnee de Grand Slam şi locul unu în lume, Naomi a livrat. Cuvinte apăsate, recunoaştere a realităţii şi, din nou, sinceritatea caracteristică: "Acest meci e rezultatul presiunii. Sunt sigură, însă, că timpul va trece şi nu veţi mai vorbi despre asta. Pentru moment, cred că e cea mai importantă ştire din lumea tenisului. Vedeţi, pentru mine e greu, pentru că am impresia că lumea se holbează la mine şi nu o face într-un mod bun. Nu cred că am înţeles bine în ce poziţie mă aflu, pentru că anul trecut nici măcar nu eram aproape de primul loc WTA. Lumea nu-mi dădea atenţie, iar asta mă făcea să mă simt confortabilă".

Imediat, ochii japonezei s-au umplut de lacrimi, dar japoneza a trecut rapid peste moment:

Pentru Osaka, urmează turneul de la Indian Wells, care începe pe şapte martie şi care va fi primul din carieră în care pleacă la drum din postura de câştigătoare en-titre. Presiune? Răspunde aceeaşi Naomi, în acelaşi stil: "Nu ştiu cum mă voi simţi pentru că nu am mai fost niciodată în poziţia de a apăra un titlu câştigat. Sper doar să-mi amintesc toate momentele bune pe care le-am avut acolo şi, cumva, să încep să mă simt bine. Dar nu pot spune înainte să ajung acolo".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici