Naomi Osaka, în pericol să piardă locul 1 WTA după eliminarea de la Miami. Ce şanse are Simona Halep să redevină lider mondial

Naomi Osaka (21 de ani, 1 WTA) a oferit, sâmbătă seară, cea mai neplăcută surpriză a turneului de la Miami. Japoneza a pierdut incredibil, scor 6-4, 6-7(4), 3-6 în faţa lui Su-Wei Hsieh (32 de ani, 27 WTA), a părăsit competiţia din turul al treilea şi e în pericol să piardă locul 1 WTA.

3231 afișări
Imaginea articolului Naomi Osaka, în pericol să piardă locul 1 WTA după eliminarea de la Miami. Ce şanse are Simona Halep să redevină lider mondial

Naomi Osaka, eliminată de la turneul de la Miami. Ce şanse are Simona Halep să redevină lider mondial

Su-Wei Hsieh a sprintat devreme spre 4-1 în primul set, apoi liderul mondial a găsit cheia pentru jocul complicat al oponentei, a strâns cinci game-uri consecutive şi şi-a trecut în cont prima manşă, 6-4 după 41 de minute. Seria bună a niponei a continuat în început de set doi, ajungând la 2-0 şi şapte game-uri la rând, dar totul s-a rupt pe final. La 5-4, Osaka a servit pentru set, a avut 30-0, dar a pierdut patru puncte la rând şi i-a permis lui Su-Wei să reintre în meci. În tiebreak, de la 3-1 pentru Hsieh s-a ajuns la 4-3 pentru Osaka, dar Hsieh a mai reuşit o revenire fabuloasă, câştigând manşa la 4.

Şi startul decisivului i-a aparţinut lui Naomi, care a început cu break, dar l-a pierdut imediat. S-a mers cap la cap până la 3-3, când Hsieh a câştigat pe serviciul niponei şi, apoi, nu a mai cedat niciun game, reuşind un al doilea break la scorul de 5-3.

După două ore şi 20 de minute de joc şi un colaps necaracteristic, Naomi a părăsit turneul de la Miami în turul al treilea şi i-a permis adversarei să facă pasul spre o optime de finală în care va sta faţă în faţă cu Caroline Wozniacki.

Astfel, Osaka va rămâne cu 6.021 de puncte în clasamentul mondial, iar turneul din Statele Unite ale Americii poate fi cel în care poate ceda pentru moment statutul de cea mai bună jucătoare a lumii.

Petra Kvitova, jucătoarea de pe locul al doilea, s-a calificat deja în faza optimilor de finală şi are 5.550 de puncte în clasamentul live. Cehoaica şi-a apărat deja punctele de anul trecut, iar trofeul o duce la 6.430 de puncte.

Într-o situaţie asemănătoare e şi Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, care are de apărat doar turul al treilea din 2018, performanţă deja atinsă, iar un succes în turneu o duce la 6.392 de puncte.

Sfertfinalistă în 2018, Angelique Kerber, jucătoarea de pe locul al patrulea, poate ajunge la 6.100 de puncte dacă ia trofeul, suficient pentru a trece peste Osaka.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici