Naomi Osaka va fi numărul 1 WTA, după ce a câştigat Australian Open/ Cum arată clasamentul începând de luni

La doar 21 de ani, japoneza Naomi Osaka scrie istorie în circuitul profesionist de tenis. Sâmbătă dimineaţă, a câştigat al doilea Grand Slam al carierei, a egalat un record vechi de 18 ani şi a devenit, în premieră, lideră a clasamentului mondial.

6295 afișări
Imaginea articolului Naomi Osaka va fi numărul 1 WTA, după ce a câştigat Australian Open/ Cum arată clasamentul începând de luni

Naomi Osaka va fi numărul 1 WTA de luni, după ce a câştigat Australian Open

Naomi şi-a păstrat cu greu calmul în finala cu Petra Kvitova, 7-6, 5-7, 6-4, a ieşit triumfătoare pentru a doua oară în carieră într-un Grand Slam, după ce începuse seria la US Open 2018, iar începând de luni va fi regina absolută într-un circuit înţesat de jucătoare de valori apropiate. Este pentru prima dată după 18 ani, de la Jennifer Capriati în 2001, când o jucătoare câştigă de manieră consecutivă primele sale două turnee în competiţiile majore.

Osaka va deveni cel mai tânăr lider mondial de la Caroline Wozniacki încoace (2010), va strânge 7.030 de puncte şi va avea un avans de aproximativ 800 de puncte în faţa Petrei Kvitova, cehoaica pe care a învins-o în finală. Pe locul al treilea se află Simona Halep, dar la o distanţă considerabilă (5.582 de puncte faţă de 7.030).

Naomi Osaka a câştigat Australian Open 

Naomi Osaka (Japonia; 4 WTA) a câştigat primul Mare Şlem al anului, Australian Open. A trecut în finală, în 3 seturi, 7-6 (2); 5-7; 6-4, de Petra Kvitova (Cehia; 6 WTA). 
 
Partida a debutat într-o notă echilibrată. Finalistele nu au vrut să rişte nimic şi, după 8 posibilităţi de break neconcretizate, manşa s-a decis în tie-break. Osaka a fost mult mai sigură la retur şi cu două mini break-uri şi-a adjudecat setul cu 7-2. Avantanjul nu s-a resimţit în cel de-al doilea. Experienţa Kvitovei şi-a pus amprenta, iar sportiva din Cehia a debutat cu break pe serviciul adversarei şi s-a distanţat la 2-0. Naomi a revenit spectaculos. Şi-a reglat serviciul, şi-a ridicat procentajul pe primul retur şi s-a distanţat la 5-4, având 3 posibilităţi de a închide finala. Emoţiile şi-au spus cuvântul, iar Kvitova a profitat la maxim. A câştigat setul cu 7-5, după aproape o oră de joc.

Osaka a cerut o pauză înaintea decisivului, iar strategia a dat roade. A început să domine meciul şi-a pus la punct serviciul şi returul, iar Kvitova nu a avut ce face. S-a recunoscut învinsă cu 6-4, la capătul unui meci de peste două ore şi jumătate.

Osaka este la al doilea titlu de Mare Şlem din carieră. În anul 2018 a câştigat US Open, după o finală cu Serena Williams.

Cum arată clasamentul începând de luni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici