Napoli şi Hoffenheim, eliminate din Europa League. Arsenal merge mai departe cu emoţii mari

Eliminarea italienilor de la Napoli în şaisprezecimile Europa League a fost prima mare surpriză a competiţiei, alături de eşecul usturător suferit de Hoffenheim.

705 afișări
Imaginea articolului Napoli şi Hoffenheim, eliminate din Europa League. Arsenal merge mai departe cu emoţii mari

FOTO: Profimedia

Arsenal s-a calificat cu emoţii mari în dauna Benficăi Lisabona, iar Rangers, cu Ianis Hagi titular, a trecut lejer în faza optimilor.

Manşa retur a şaisprezecimilor Europa League a consemnat cel puţin două surprize mari, în primele meciuri ale serii de joi, pe lângă rezultatele scontate.

  • Ajax - Lille 2-1 (1-0)/ în tur 2-1/4-1 la general

Ajax, care câştigase şi în deplasarea din tur de la Lille, s-a impus fără probleme pe teren propriu cu 2-1, calificându-se cu 4-2 la general.

  • Arsenal - Benfica 3-2 (1-1)/ în tur 1-1/ 4-3 la general

Arsenal Londra a tremurat pentru calificare până în minutul 87, în confruntarea cu portughezii de la Benfica Lisabona. Partida jucată în Grecia la Pireu, a fost cea mai dramatică a serii. După 1-1 în manşa tur, cele două echipe au terminat prima repriză la egalitate 1-1. Benfica a preluat conducerea în minutul 61, scor la care era calificată, în schimb Arsenal mai avea nevoie de două goluri. Pe care le-a şi marcat prin Tierney (min. 67) şi Aubameyang (min. 87). Benfica a ratat egalarea şi implicit calificarea în minutul 4 al timpului suplimentar, când Gabriel a trimis mingea cu capul în bară de la doar metri.

  • Napoli - Granada 2-1 (1-1)/ în tur 0-2/ 2-3 la general

Prima marea surpriză a fazei şaisprezecimilor a fost furnizată de spaniolii de la Granada, echipă de mijlocul clasamentului în La Liga. După un surprinzător 2-0 în manşa tur, pentru spanioli, Napoli nu a mai reuşit să întoarcă rezultatul, cu toate că deschisese scorul în minutul 3. Montoro a egalat însă pentru Granada şi i-a pus pe italieni în situaţia de a fi nevoiţi să mai marcheze de 3 ori ca să îşi asigure calificarea. Au înscris o singură dată, în minutul 59, prin Ruiz, după care au avut cel puţin alte trei ocazii mari, nefructificate.

  • Hoffenheim - Molde 0-2 (0-1)/ în tur 3-3/ 3-5 la general

A doua eliminare surprinzătoare, cea a nemţilor de la Hoffenheim, creditaţi cu şanse majore în faţa norvegienilor de la Molde. În tur germanii au condus cu 3-1, Molde egalând spre finalul meciului. Joi seara însă nordicii au făcut un joc strategic mult mai inteligent, cedând deliberat posesia, apărându-se în bloc şi marcând de două ori, din doar două şuturi pe spaţiul porţii. Molde a deschis scorul în minutul 20, însă pentru Hoffenheim era suficient şi un egal, 1-1 sau 2-2. Dincolo de intervenţiile salvatoare al portarului norvegian Andreas Linde sau de şuturile trimise foarte puţin înafara cadrului porţii,
germanii au avut şi un penalty refuzat, după un henţ destul de clar în careu. Molde a dat lovitura de graţie în minutul 90+5, zădărnicind orice alt efort din finalul meciului.

  • Rangers - Antwerp 5-2 (1-1)/ în tur 4-3/ 9-5

Meciul de la Glasgow a fost unul de „agrement” pentru elevii lui Gerrard, mai ales după ce au deschis scorul destul de repede, în minutul 9, prin Morelos. Ianis Hagi a fost titular şi a fost înlocuit în minutul 71 de Arfield, în momentul în care scorul era 3-1. S-a încheiat 5-2, la capătul unui meci spectaculos.

  • Shakhtior - Makabi Tel Aviv 1-0 (0-0)/ în tur 2-0/ 3-0 la general

Ucrainienii au jucat la conservarea rezultatului şi, în ciuda faptului că Makabi a avut o bară, Shakhtior nu a avut emoţii, mai ales după ce au marcat golul victorie de la 11 metri, în minutul 67.

  • Villarreal - Salzburg 2-1 (1-1)/ în tur 2-0/4-1 la general

A fost încă o partidă practic fără miză, victoria din deplasare a spanililor clarificând oarecum lucrurile. Villa a fost condusă din mintul 17, dar a revenit şi s-a impus cu 2-1, trecând fără mari emoţii în optimi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici