Naţionala de handbal a concediat antrenorul

  • Antrenorul Bogdan Burcea a fost demis în cursul zilei de marţi de la conducerea echipei naţionale de handbal feminin
  • Varianta unui antrenor care conduce în paralel şi prima reprezentativă şi un club nu este îmbrăţişată de preşedintele FRH.
105 afișări
Imaginea articolului Naţionala de handbal a concediat antrenorul

Naţionala de handbal a concediat antrenorul

Comisia Tehnică a Federaţiei Române de Handbal a decis, prin vot secret, să renunţe la contractul cu selecţionerul Bogdan Burcea. Membrii comisiei au înaintat şi o listă de înlocuitori, în fruntea ei fiind antrenorul lui CSM Bucureşti, Adi Vasile.

„După un Campionat European foarte slab pentru ”tricolore”, astăzi (marţi n.r.) a venit momentul deciziilor, iar voturile celor 19 persoane din Comisia Tehnică a FRH nu i-au fost favorabile lui Bogdan Burcea”, se arată în comunicatul postat de frh.ro.

Alexandru Dedu, preşedintele FRH, a declarat: „S-a dorit să se găsească soluţii pentru apropierea naţionalei de Olimpiadă. Şedinţa s-a făcut azi pentru că tuturor ne-a făcut bine să gândim la rece şi să luăm deciziile cele mai bune. Actualul staff tehnic nu va continua la lotul naţional, au fost 12 voturi împotrivă, 5 pentru păstrarea staff-ului şi 2 anulate”, a declarat Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Comisia tehnică a făcut şi câteva nominalizări pentru un nou selcţioner. În capul listei se află Adi Vasile, antrenorul lui CSM Bucureşti. Lista este completată, surprinzător, cu numele celui demis, Bogdan Burcea şi a secundului său Horaţiu Paşca, dar şi cu cel al lui Aurelian Roşca.

„Au fost nominalizaţi opt, iar eu îi voi contacta pe primii patru în ordinea descrescătoare a voturilor primite. Primul este Adi Vasile, apoi Bogdan Burcea şi apoi la egalitate, domnii Paşca şi Roşca. Dacă eşuează negocierile cu Adi Vasile, voi vorbi cu domnul Burcea, şi tot aşa”, a adăugat preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Varianta unui antrenor care conduce în paralel şi prima reprezentativă şi un club nu este îmbrăţişată de preşedintele FRH.

„Nu îmi place, nu sunt de acord, dar, dacă cei din Comisia tehnică aşa au hotărât, aşa se va face. Până la finalul săptămânii sper să ajung la un acord cu un antrenor pentru că trebuie stabilit staff tehnic, strategie şi tot ce este nevoie pentru a fi pregătiţi de turneul olimpic”, a conchis Alexandru Dedu.

Turneul preolimpic bate la uşă, iar până în martie noul selecţioner trebuie să rezolve toate problemele de la echipă.

„Nu este deloc timp, comisia a dorit să dea un impuls jucătoarelor, să schimbe ceva, pentru că se pot schimba puţine într-un timp atât de scurt”, a mai spus preşedintele FRH.

Alexandru Dedu şi secretarul general FRH, Cristina Vărzaru, nu au avut drept de vot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
handbal,
frh,
demitere

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici