Naţionala #Rezist! România obţine un egal, 2-2 cu Serbia, după o partidă în care am suferit. Chipciu, cel mai bun român

Avem entuziasm la cote ridicate, deşi cu Muntenegru nu am jucat mare lucru. România este condusă, admitem în cor, de un selecţioner ambiţios. Contra a văzut progres în primul meci din grupă şi anunţă că vom arăta bine la Belgrad. La Belgrad, contra unor sârbi care au participat la Cupa Mondială şi care au învins în Lituania acum câteva zile, scrie Cristian Scutariu pentru Prosport.

1304 afișări
Imaginea articolului Naţionala #Rezist! România obţine un egal, 2-2 cu Serbia, după o partidă în care am suferit. Chipciu, cel mai bun român

Naţionala #Rezist! România obţine un egal, 2-2 cu Serbia, după o partidă în care am suferit. Chipciu, cel mai bun român

Startul îl contrazice pe selecţioner. Sârbii conduc jocul aşa cum o echipă mare conduce ostilităţile contra nou-promovatei. Cu siguranţă, cu pieptul în faţă, cu un Kolarov activ şi cu un Mitrovic periculos. Ultimul loveşte bara în minutul 8, după un corner, şi începem să tremurăm. Schimbările făcute de Contra nu par tocmai inspirate, Drăguş greşeşte fiecare a doua atingere de balon, Ţucudean e inexistent, iar Manea îi face concurenţă lui Bancu la numărul de bâlbe. De la Kolarov, liber complet pe dreapta, vine şi golul. Jucătorul cu sute de meciuri în fotbalul mare centrează în faţa porţii şi, după o serie de gafe, Mitrovic împinge mingea în poartă. Suntem în degringoladă, iar Manea şi Bancu ne dau emoţii la fiecare acţiune ofensivă. Existăm rar şi doar prin Chipciu, cel care driblează ca niciodată şi care, în ultimele secunde din prima repriză, prinde un şut bun, însă mingea atinge transversala.

Schimbarea la faţă

Performerul din final se remarcă după pauză. Chipciu pătrunde în careu, driblează, Kolarov îl trânteşte şi avem penalty! Stanciu execută perfect şi egalăm Serbia. Nemeritat? Da, dar nu contează. Egalăm! Drăguş iese de pe teren, prea multe greşeli şi inexistent defensiv, însă nu ne ajută la mare lucru. Manea mai comite o eroare, îl admiră pe Mitrovic în careu, iar masivul atacant face 2-1 imediat. Culmea, reacţionăm. Mingea se mişcă mai rapid şi ne apropiem de poarta gazdelor. Corner. Stanciu execută ciudat, pare centrare ratată, însă Ţucudean ştie ce e de făcut. Sprintează spre colţul scurt, trimite lângă bară şi portarul e victimă. 2-2!

Avem fluctuaţii mari de formă, culmea, într-un interval scurt de timp. Jucăm bine după ce primim gol, egalăm, apoi trecem motoarele pe neutru din nou. Sârbii îl joacă şi pe Prijovic, atacantul lui Lucescu de la PAOK, iar Tătăruşanu face mişcare. Gazdele ratează, Manea joacă aşa cum parchează Uzzi maşinile, pe dos, iar Săpunaru şi Bălaşa fac eforturi de CGI la Studiourile Paramount pentru a opri acţiunile care îl vizează pe Mitrovic. Mai visăm o singură dată, atunci când pe final Mitriţă e într-o poziţie bună şi ratează incredibil.

Rezistăm! Din fericire, nu luăm bătaie la Belgrad, adică suntem în obiectiv. Din păcate, ne obişnuim doar să rezistăm în meciurile cu naţionalele mai ”spălate”. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici