Naţionala U23 de fotbal României, învinsă de Mexic U23, într-un amical preolimpic

  • Meciul a avut loc sâmbătă seară, în localitatea spaniolă Marbella.
  • Naţionala condusă de Dică va mai juca un amical şi pe 8 iunie, cu Australia U23, ora 21.00.
  • Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo se dispută în perioada 23 iulie - 8 august.
386 afișări
Imaginea articolului Naţionala U23 de fotbal României, învinsă de Mexic U23, într-un amical preolimpic

Nicolae Dică

Reprezentativa olimpică a României a pierdut primul amical de la Marbella, 0-1 cu selecţionata U23 a Mexicului.

Condusă de Nicolae Dică, secundul lui Mirel Rădoi la naţionala mare, România U23 a picat primul test înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Românii au avut o prestaţie timidă în faţa Mexicului, reuşind să trimită un singur şut pe poartă pe parcursul întâlnirii. Abia în minutul 82, prin George Ganea. Nici cealaltă poartă nu a fost ameninţată în mult mai multe rânduri, dar nord-americanii au fost mai eficienţi.

În minutul 76, Jesus Angulo a înscris unicul gol al partidei. Mexicanii au profitat de o greşeală la construcţie a elevilor lui Dică, Vega i-a pasat lui Angulo la marginea careului, iar mexicanul lui a iertat. Pe deasupra, echipa lui Jaime Lozano a avut şi o bară, la 0-0.

Debut cu stângul în turneul preolimpic pentru România, care în continuare va juca cu Australia U23, pe 8 iunie.
Nicolae Dică, selecţionerul României U23, nu se va putea baza pe Alexandru Paşcanu (22 de ani) şi Ştefan Baiaram (18) la meciul amical cu Mexic.

Selecţionata olimpică a României nu va avea la dispoziţie doi dintre jucătorii selecţionaţi de cuplul Mirel Rădoi - Nicolae Dică pentru turneul preolimpic. Este vorba despre Alexandru Paşcanu, fundaşul central de la Ponferradina, şi Ştefan Baiaram, extremă stânga de la CS U Craiova.

Ambii au probleme musculare care i-au făcut indisponibili pentru prima partidă de pregătire. Paşcanu şi Baiaram au efectuat o şedinţă de recuperare în această dimineaţă, sub supravegherea preparatorului fizic Vlad Nicoară şi a kinetoterapeutului Andrei Bogăţan, anunţă frf.ro.
Alexandru Paşcanu are o contractură musculară, iar Ştefan Baiaram o contuzie pe muşchi.

Echipa de start a României: Aioani - Boboc, Manea, Nedelcu, Velisar - M. Marin, Ciobanu - Cîmpanu, O. Popescu, Măţan – Costache

Partidele din Spania ale tricolorilor se vor disputa fără spectatori, în urma unei decizii a organizatorilor. Toate meciurile care se dispută în această perioadă, organizate de Marbella Football Center, se vor disputa în aceleaşi condiţii.

Pe lângă România U23, la Marbella se mai află în pregătire: Argentina U23, Arabia Saudită U23, Danemarca U21, Irlanda de Nord U21 şi adversarele noastre din acest stagiu de pregătire: Mexic U23 şi Australia U23.

Naţionala condusă de Dică va mai juca un amical şi pe 8 iunie, cu Australia U23, tot de la ora 21:00.

Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo se dispută în perioada 23 iulie - 8 august.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici