Naţionalele de beach handball ale României calificate la Campionatul European din Portugalia 2023

Echipele naţionale de beach handball seniori ale României au participat în perioada 7-10 iulie la Campionatul European de handbal pe plajă de la Praga. Băieţii s-au clasat pe locul 8, iar fetele pe 9, ambele echipe asigurându-se de prezenţa la europenele de anul viitor, din Nazare, Portugalia.

1325 afișări
Imaginea articolului Naţionalele de beach handball ale României calificate la Campionatul European din Portugalia 2023

Facebook, Handball Beach Romania

La masculin, România s-a clasat pe locul 4 în grupa B, din 6 echipe, câştigând 2 meciuri din cele 5 jucate.

Tricolorii au evoluat în turneul pentru locurile 5-8, unde au fost învinşi de Italia, la aruncări de departajare, şi de Franţa, ţări cu tradiţie mult mai veche în acest sport, obţinând în final locul 8.

Această clasare le conferă dreptul de a participa direct şi la ediţia de anul viitor, care se va desfăşura în Portugalia.

Germania a câştigat titlul de campioană europeană, după ce a învins Ungaria la aruncări de departajare.

Băimăreanul Bogdan Paul s-a clasat pe un meritoriu loc 4 în clasamentul golgheterilor, cu 109 puncte reuşite în 7 meciuri, din care 53 de goluri (106 puncte) au fost marcate din procedee speciale, cotate cu 2 puncte.

Tricolorii s-au clasat pe locul 2 într-un clasament fair-play alcătuit de Federaţia Europeană de Handbal, pe baza numărului de eliminări şi de aruncări de penalitate dictate împotriva echipelor.

Echipa feminină s-a clasat pe poziţia a 9-a după ce a pierdut toate meciurile din Grupa B, câştigând apoi turneul de consolare, în care a învins Elveţia şi Cehia, echipele clasate pe ultimele două locuri în grupa A.

Clasarea pe locul 9 asigură şi echipei feminine dreptul de a participa direct la turneul final de anul viitor, din Nazare, Portugalia.

La feminin, trofeul european a fost adjudecat de naţionala Ungariei, care a învins în finală, tot la aruncări de departajare, reprezentativa Poloniei.

Andrada Chirilă a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 65 de puncte din 6 meciuri, cu care s-a clasat pe locul 12 în topul golgheterelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici