Negoiţă, despre decizia în cazul Bărboianu: Era previzibilă. Nu înseamnă că hoţul neprins e negustor cinstit

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, joi, că discuţiile cu oameni din fotbal sunt dovezile lui că fundaşul Cosmin Bărboianu nu şi-a apărat corect şansele în meciul cu Steaua, precizând că nu înseamnă că hoţul neprins e negustor cinstit dacă nu a putut proba acuzaţiile.

95 afișări
Imaginea articolului Negoiţă, despre decizia în cazul Bărboianu: Era previzibilă. Nu înseamnă că hoţul neprins e negustor cinstit

Ionut Negoita (Imagine: Razvan Lupica / Mediafax Foto)

"Decizia Comisiei de Disciplină şi Etică din cadrul FRF era previzibilă. Cu toate acestea, mi-am asumat orice consecinţă pentru a da un semnal clar tuturor că la Dinamo, atâta vreme cât voi conduce eu, jocurile mizerabile practicate în trecut nu vor mai fi tolerate sub nicio formă. Ştiu că semnalul a fost deja înţeles şi sunt convins că toată lumea este acum mult mai atentă atunci când vine vorba de Dinamo", a declarat Negoiţă, potrivit site-ului oficial al FC Dinamo.

"Toată lumea vrea probe palpabile, dar aceste probe nu le pot avea eu, doar nu sunt SRI-ul sau altă instituţie specializată a statului. Probele mele sunt reprezentate de bunul simţ al oricărui om care are ochi să vadă, dar şi de discuţiile cu oamenii din fenomen.
E de înţeles că eu, care am un interes clar, acela de a nu permite nimănui să-şi bată joc de Dinamo, de munca şi de banii mei, spun lucrurilor pe nume. La fel cum e de înţeles că oamenii de fotbal care ştiu lucrurile pe care eu le-am spus nu vor să le susţină public, probabil pentru a nu-şi face duşmani fără să aibă un interes direct. Asta nu înseamnă însă că «hoţul neprins e negustor cinstit»", a continuat Negoiţă.

"Fără a comenta decizia comisiilor de specialitate, îmi rezerv dreptul de a contesta hotărârea. Vă asigur că şi pe viitor voi fi foarte atent la această zonă tabu a fotbalului românesc şi voi puncta ori de câte ori va fi nevoie lucrurile care mi se par în neregulă, în speranţa că fotbalul românesc va deveni, pe zi ce trece, unul tot mai curat", a mai susţinut Negoiţă.

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a fost suspendat opt luni de către Comisia de Disciplină a FRF şi a primit o penalitate sportivă de 50.000 de lei, după ce, la 6 mai, l-a acuzat fără dovezi pe fundaşul Ştefan Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu şi-a apărat corect şansele cu Steaua.

"În temeiul art. 52 al. 2 lit. b şi al. 4 din RD intimatul - petent Negoiţă Ionuţ este sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru o perioadă de 8 (opt) luni şi penalitate de 50.000 lei În temeiul art. 9 şi 42.5 din RD clubul SC Dinamo 1948 SA Bucureşti răspunde în mod solidar de penalitatea sportivă aplicată", se arată în comunicatul Comisiei de Disciplină postat pe site-ul frf.ro.

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a susţinut, la 6 mai, într-o conferinţă de presă, că ştie toate detaliile "trădării" lui Bărboianu.

Conducătorul clubului dinamovist a fost în două rânduri la DNA, dar, potrivit unor surse din cadrul FRF, nu a prezentat procurorilor anticorupţie nicio probă care să-l incrimineze pe Ştefan Bărboianu că nu şi-ar fi apărat corect şansele la meciul cu Steaua.

De asemenea, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a sesizat în scris Comisia de Disciplină în legătură cu declaraţiile făcute de Negoiţă la 6 mai.

Ştefan Bărboianu a fost titular, la 3 mai, în meciul formaţiei Dinamo, pierdut cu scorul de 1-3, pe teren propriu, în faţa echipei Steaua, în cadrul etapei a XXX-a a Ligii I. El a provocat în minutul 76 lovitura de la unsprezece metri din care Steaua a deschis scorul, prin Nicolae Stanciu.

La două zile după această partidă, FC Dinamo a anunţat rezilierea de comun acord a contractului cu fundaşul Ştefan Bărboianu.

În vârstă de 27 de ani, Bărboianu revenise la Dinamo în luna ianuarie a anului 2014, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la formaţia "alb-roşie" în 2011.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici