Nepoata unui jucător gay: Ştiu 7 fotbalişti homosexuali în Premier League

Nepoata lui Justin Fashanu, singurul fotbalist de top din istorie care a recunoscut că este gay, a declarat pentru BBC Radio că ştie şapte jucători homosexuali care evoluează acum în prima ligă engleză.

5174 afișări
Imaginea articolului Nepoata unui jucător gay: Ştiu 7 fotbalişti homosexuali în Premier League

Nepoata unui jucător gay: Ştiu 7 fotbalişti homosexuali în Premier League (Imagine: Shutterstock)

„Să fim serioşi. Cunosc personal şapte jucători gay în Premier League. Nu le voi dezvălui niciodată identitatea. Totuşi, nu ştii cum să procedezi în astfel de cazuri. Vrei să fii cinstit şi să spui tot adevărul, dar nu poţi face asta. Lumea fotbalului este extrem de întunecată. Nu vreau nici măcar să-mi imaginez cum este să fii fotbalist”, a declarat Amal Fashanu.

Justin Fashanu a fost primul fotbalist de culoare din istorie al cărui transfer a costat un milion de lire sterline, în 1981, când a trecut la dubla campioană a Europei, Nottingham Forest. A jucat pentru Norwich, Nottingham Forest, Notts County, Manchester City sau West Ham United, iar în octombrie 1990 a admis într-un interviu pentru The Sun că este homosexual şi că are o relaţie cu un parlamentar conservator.

Acuzat în martie 1998 că a agresat sexual cu tânăr de 17 ani, Fashanu s-a sinucis două luni mai târziu. Fostul fotbalist de primă ligă s-a spânzurat în garajul casei sale.

În acest moment, în fotbalul de top din Anglia nu există niciun jucător care a admis că este gay. În ultimele luni au apărut informaţii potrivit cărora doi fotbalişti intenţionează să recunoască orientarea lor homosexuală la finalul acestui an.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici