Nepotul lui Ayrton Senna va pilota pentru Campos F1 în 2010

Echipa spaniolă Campos, care va debuta în Campionatul Mondial de Formula 1 în 2010, a anunţat, sâmbătă, că a semnat un contract cu brazilianul Bruno Senna, nepotul fostului pilot Ayrton Senna, decedat în timpul unei curse în 1994.

30 afișări
Imaginea articolului Nepotul lui Ayrton Senna va pilota pentru Campos F1 în 2010

Nepotul lui Ayrton Senna va pilota pentru Campos F1 în 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îl observăm de aproape încă de la debutul său în automobilism, la categoriile inferioare, şi putem spune că şi-a dezvoltat foarte mult rapiditatea şi agilitatea în cursele de GP2, devenind unul dintre piloţii cei mai promiţători din generaţia sa. Este o onoare pentru Campos să aducă din nou numele Senna în Formula 1. Acordul cu Bruno Senna confirmă şi întăreşte obiectivul nostru de a nu fi doar o echipă spaniolă în Formula 1, ci mai ales prima echipă iberico-americană din această competiţie", a declarat Enrique Rodriguez de Castro, preşedintele echipei Campos Meta 1 F1.

La rândul său, Bruno Senna (26 de ani) a declarat că este mulţumit pentru că şi-a realizat visul vieţii.

"Acum, este momentul să stabilim obiectivele noastre. Proiectul Campos a fost conceput pentru a fi avantajos atât pe pistă, cât şi în afara acesteia", a precizat pilotul brazilian.

Născut la 15 octombrie 1983, Bruno Senna a început să ruleze cu kartul de la vârsta de 8 ani, uneori chiar şi în compania unchiului său, Ayrton.

Deşi, după moartea lui Ayrton Senna, familia i-a interzis timp de zece ani să mai intre pe pistă, Bruno Senna şi-a reluat cariera în 2004, la bordul unui automobil Formula BMW, după care a concurat în Formula Renault 2.0, în Formula 3 britanică şi ulterior în GP2, unde a înregistrat câteva victorii, dar nu a obţinut niciun titlu. Cel mai bun rezultat al său a fost locul 2 în clasamentul general la GP2, în 2008.

Prezentat la Honda F1 în 2009, Senna a plătit tribut retragerii acestei echipe, ca urmare a problemelor înregistrate de constructorul japonez. Ross Brawn, care a preluat în acest an echipa, l-a preferat pentru un post de pilot pe brazilianul Rubens Barrichello, mult mai experimentat. Astfel că, în acest sezon, Bruno Senna a participat în circuitul Le Mans.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici