Nicolae Lupescu: Pe Nae Manea l-a afectat şi plecarea de la Rapid

Fostul internaţional Nicolae Lupescu a declarat, marţi, că Nicolae Manea, care a încetat din viaţă luni, a fost afectat şi de destituirea din funcţia de preşedinte a FC Rapid, precizând că acţionarul majoritar al clubului, Valerii Moraru, nu trebuia să îi spună că nu mai are nevoie de el.

389 afișări
Imaginea articolului Nicolae Lupescu: Pe Nae Manea l-a afectat şi plecarea de la Rapid

Nae Manea (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"L-a afectat plecarea asta de la Rapid. Pentru că era rapidist, iar acest om, pe care nu îl cunosc, Moraru, pe care dacă l-aş vedea aici i-aş da în cap, să îi zică lui că nu mai are nevoie de el? Cine e ăsta, Moraru? Patronul Rapidului pe care îl duce în Divizia B? Păi ăsta e patron? Cum să zică de Nae Manea că nu mai are nevoie de preşedinte? Când Nae a mâncat gazonul de pe Giuleşti. Şi am auzit că are să îi dea nişte bani şi acum (n.r. - Valerii Moraru lui Nicolae Manea)", a spus fostul internaţional, care a depus o coroană de flori la sicriul lui Nicolae Manea.

Lupescu a adăugat că Nicolae Manea, pe care l-a antrenat în anii '70, a fost unul dintre cei mai buni jucători din istoria clubului Rapid. "E foarte trist. Nu credeam că un om se poate duce într-un timp aşa de scurt. Nae Manea a fost un jucător extraordinar, un rapidist de mic copil. A avut oferte să plece la Steaua, la Dinamo, afară... Dar el era cu Rapidul. A fost unul dintre cei mai buni jucători pe care i-a avut Rapid", a menţionat Nicolae Lupescu, în vârstă de 73 de ani.

Team managerul formaţiei Rapid, Dănuţ Perjă, a declarat că fostul preşedinte Nicolae Manea a avut o mare contribuţie la promovarea echipei în Liga I în această vară. "Ultima oară când l-am văzut era vesel, glumea, aşa cum a fost mereu. Nici nu îţi dădeai seama că poate să sufere de o boală aşa de gravă şi să îl pierdem într-un timp aşa de scurt. E ceva incredibil ce s-a întâmplat cu nea Nae. Toată suflarea rapidistă îl regretă pentru că am pierdut un om de caracter. Tot timpul când erai în preajma lui nu puteai să fii decât vesel. A făcut bine tuturor, jucătorilor, colaboratorilor, dar uite că viaţa nu e dreaptă cu fiecare. Împreună cu el am promovat Rapidul în Liga I. El a avut o mare contribuţie la promovare şi îşi dorea din suflet să se salveze Rapidul de la retrogradare în acest sezon", a precizat Perjă.

Mijlocaşul echipei giuleştene, Alexandru Coman, a afirmat că va avea întotdeauna respect pentru Nicolae Manea, antrenorul sub comanda căruia a debutat la Rapid. "Este o veste tragică pentru toţi cei care l-am cunoscut. A fost un om vesel care a încercat să ajute pe toată lumea cât a putut. Din păcate acum nu mai este... Îmi aduc aminte de primul meu meci, când m-a debutat la Rapid într-un meci cu Urziceni, cum mă ţinea de gât. Pentru mine a fost mereu mai mult decât un antrenor, a fost un tată. El m-a promovat şi m-a ajutat, chiar şi atunci când era plecat de la Rapid. Merită respectul tuturor şi sper ca o parte din stadion, o tribună, să îi poarte numele pe viitor. Problemele de la Rapid şi plecarea lui l-au consumat foarte mult. Cred că uşor-uşor dispare spiritul Rapidului, au plecat mulţi rapidişti de la club. Alţii, ca nea Nae, nu mai sunt alături de noi. Nu ştiu ce va fi în viitor", a precizat Coman.

Foşti şi actuali jucători ai FC Rapid, printre care Nicolae Lupescu, Ioan Goanţă. Dănuţ Perjă, Alexandru Mişa, Alexandru Coman, Ionuţ Voicu, Liţă Dumitru, reprezentanţi ai AFAN şi CS Rapid, staful tehnic şi administrativ al clubului Concordia Chiajna, format din Marius Şumudică, Cezar Zamfir, Cristian Petre, Costel Orac, Dumitru Mihalache şi Cristian Minea, au depus coroane şi au aprins lumânări la sicriul lui Nicolae Manea, depus la Bisera Sfânta Vineri-Nouă din Bucureşti.

Fost jucător, antrenor şi preşedinte al clubului Rapid, Nicolae Manea a încetat din viaţă, luni dimineaţă, la vârsta de 60 de ani. El va fi înmormântat, joi, în cimitirul Străuleşti 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici