Nicoleta Grasu, premiată de FR de Atletism pentru performanţele din 2009

Sportiva Nicoleta Grasu, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale în proba de aruncare a discului de la Berlin de anul trecut, a primit vineri la Casa Fotbalului, unde a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Federaţiei Române de Atletism, distincţia pentru cel mai bun atlet al anului 2009.

192 afișări
Imaginea articolului Nicoleta Grasu, premiată de FR de Atletism pentru performanţele din 2009

Nicoleta Grasu, premiată de FR de Atletism pentru performanţele din 2009 (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Nicoleta Grasu a primit din partea reprezentanţilor FR de Atletism o plachetă, un buchet de flori şi o poză de dimensiuni mari în care era imortalizată în concursul de la Berlin ce a avut loc în vara lui 2009.

"Nu mă aşteptam să fie şi sportivii chemaţi la Adunarea Generală. Au făcut un gest frumos pentru noi. Încă nu am spus stop carierei. Anul acesta pregătesc europenele, deja am îndeplinit baremul de calificare, iar peste două săptămâni am primul concurs la Doha. Oricum, europenele sunt destul de departe, mai sunt trei luni de muncă. Bani nu am primit, pentru că ştim că suntem în criză cu toţii, nu se pune problema. Cel mai frumos cadou a fost că am primit o poză cu medalia de la mondiale. M-au surprins plăcut, pentru că până acum era o plachetă şi o cupă. Nu e prima oară când ies sportiva anului, dar mi-au făcut cea mai mare surpriză cu această poză", a spus Nicoleta Grasu, după ce a fost premiată de FRA.

În cadrul ceremoniei de premiere a celor mai buni atleţi din 2009 au mai fost recompensaţi Anca Heltne (aruncarea greutăţii), Ioan Vieru (400 de metri), precum şi medaliaţii la campionatele mondiale şi europene de tineret şi juniori. De asemenea, au mai primit distincţii sportivii medaliaţi la campionatele mondiale şi europene destinate veteranilor, cluburile sportive, asociaţiile judeţene, partenerii instituţionali, sponsorii federaţiei şi reprezentanţii mass media.

Ionela Târlea (400 de metri garduri) şi Mihaela Melinte (aruncarea ciocanului) au primit diplome de excelenţă pentru întreaga carieră sportivă.

La categoria "In memoriam", au fost acordate plachete rudelor celor care au decedat în ultimul an: Octavian Dimofte, profesor doctor Ioan Drăgan, Andrei Teodorescu, Elena Firea, Răzvan Firea, Claudiu Bujin şi Liodor Pescaru.

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Sorin Matei, a declarat că în 2012, când forul pe care îl conduce va aniversa 100 de ani de la înfiinţare, se va organiza o ceremonie de retragere a foştilor atleţi care nu au avut parte de o asemenea gală, precum Gabriela Szabo, Ionela Târlea sau Violeta Beclea.

Vicepreşedintele FRA, Gabriela Szabo, consideră că premierea sportivilor pentru rezultatele obţinute în 2009 s-a făcut la momentul potrivit, în faţa Adunării Generale a federaţiei.

"Este foarte frumos să dai premii, să apreciezi rezultatele unor sportivi care sunt alături de noi şi ne ajută în promovarea atletismului românesc şi menţinerea lui acolo sus. Nu e prea târziu niciodată pentru a face o premiere pentru cei care fac performanţă. Cred că a fost un moment perfect ales ca ei să fie aplaudaţi de o sală întreagă. Sunt convinsă că Nicoleta va mai arunca mulţi ani de acum încolo cu discul. Ne pare rău că nu am avut posibilitatea să le oferim şi ceva bani, dar federaţia e alături de ei prin fondurile pe care le alocă pentru pregătirea lor timp de zece luni pe an", a completat Szabo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici