Nigerianul Isaac Ekpo a cerut un meci cu Lucian Bute în 2016

Isaac Ekpo, fost challenger al titlului mondial WBO la categoria supermijlocie, a declarat, vineri, că îsi doreşte o confruntare în 2016 cu sportivul român Lucian Bute, potrivit site-ului www.boxing247.com.

563 afișări
Imaginea articolului Nigerianul Isaac Ekpo a cerut un meci cu Lucian Bute în 2016

Nigerianul Isaac Ekpo a cerut un meci cu Lucian Bute în 2016 (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Boxerul nigerian ocupă locul 11 în clasamentul WBA şi locul 7 în clasamentul WBO. El a înregistrat 7 victorii consecutive după meciul pentru titlul mondial WBO la categoria supermijlocie, pierdut în 2013 în faţa germanului Robert Stieglitz. Isaac Ekpo (33 de ani) deţine în prezent titlul Commonwealth (Marea Britanie) la categoria supermijlocie şi centura WBO Africa la aceeaşi categorie.

"Următoarea luptă pe care o am în plan este cu Lucian Bute. El este unul dintre numele mari la categoria supermijlocie şi alegerea mea numarul 1 la ora actuală. Mă simt în formă, câştig meciuri şi vreau să boxez din nou pentru titlul mondial, acesta este obiectivul pe termen lung", a declarat Ekpo.

TITLURILE ZILEI

Recent, site-ul boxingnews24.com a scris că Lucian Bute ar putea boxa în această primăvară, în Canada, dar numele adversarului nu a fost încă stabilit.

Lucian Bute (35 de ani) a înregistrat 32 de victorii (dintre care 25 prin KO) şi 3 înfrângeri în cariera de profesionist. Ultimul meci disputat a avut loc pe 28 noiembrie 2015, înfrângere cu James DeGale. Lucian Bute deţine centura NABF la categoria semigrea şi a fost campionul mondial IBF la supermijlocie timp de aproape 5 ani, perioadă în care şi-a apărat titlul de 9 ori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici