Noi incidente înaintea meciului Dinamo - Rapid. Fanii s-au luat la bătaie în tribune

Circa 20 de fani rapidişti au fost identificaţi de suporterii dinamovişti în sectoarele de la Tribuna a II-a a Arenei Naţionale, cu un sfert de oră înaintea derbiului din etapa a IV-a, între cele două grupuri izbucnind o bătaie.

720 afișări
Imaginea articolului Noi incidente înaintea meciului Dinamo - Rapid. Fanii s-au luat la bătaie în tribune

Noi incidente înaintea meciului Dinamo - Rapid. Fanii s-au luat la bătaie în tribune (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

Suporterii rapidişti care stăteau la Tribuna a II-a au fost identificaţi de cei dinamovişti şi luaţi la bătaie. Giuleştenii au fugit spre Peluza Sud, unde se află galeria Rapidului, la inelul al doilea.

Rapidişti din peluză au aruncat petarde către Tribuna a II-a, acestea explodând în mijlocul suporterilor dinamovişti. Circa 50 de fani "alb-roşii" de la Peluza Nord s-au îndreptat spre zona unde a avut loc incidentul. Jandarmii şi-au făcut apariţia imediat şi au reţinut cel puţin două pesoane. De la staţia de amplificare s-a făcut apel la fanii dinamovişti să nu răspundă cu violenţă.

Fanii rapidiştii au continuat să arunce petarde după debutul meciului şi au aprins torţe.

La rândul lor, dinamoviştii au acoperit toată Peluza Nord cu un banner care înfăţişează doi câini şi au aruncat peste 15 petarde sub această pânză pentru a nu fi identificaţi de jandarmi.

Pe Arena Naţională sunt 10.000 de spectatori, dintre care 1.500 de rapidişti.

Înaintea meciului, opt suporteri au fost duşi la Poliţie, în urma unor altercaţii care au avut loc la intersecţia Mihai Bravu - Iancului din Capitală, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Jandarmeriei.

Incidentele s-au produs pe traseul de deplasare a suporterilor spre Arena Naţională, unde are loc meciul.

Practic, o coloană de fani a fost atacată de susţinători ai celeilalte echipe, în altercaţii fiind implicate aproximativ 30 de persoane, potrivit surselor citate.

Conflictul spontan, care nu s-a soldat cu răniţi sau pagube materiale, a fost aplanat datorită intervenţiei jandarmilor.

Opt suporteri au fost duşi, pentru audieri, la secţiile 9 şi 12 de Poliţie, au mai spus aceleaşi surse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici