Novak Djokovic recunoaşte că are probleme psihice, după un început slab de sezon în 2022

Novak Djokovic, numărul 1 în tenisul mondial, a recunoscut că se luptă din punct de vedere mental, pentru a-şi găsi cea mai bună formă, după un start sub aşteptări al sezonului 2022.

2110 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic recunoaşte că are probleme psihice, după un început slab de sezon în 2022

Novak Djokovic recunoaşte că are probleme psihice, după un început slab de sezon în 2022

Sârbul a ratat o serie de turnee până acum în acest an, inclusiv Australian Open şi turneele Masters de la Miami şi Indian Wells, din cauza refuzului său de a se vaccina împotriva Covid-19. Revenit în acţiune pentru sezonul de zgură, Djokovic a fost învins la Mastersul de la Monte Carlo de Alejandro Davidovich, înainte de a suferi o înfrângere în finala Openului Serbiei în faţa lui Andrey Rublev.

Vorbind înainte de debutul său la Madrid Open, cel care a fost de 20 de ori campion de Grand Slam s-a destăinuit despre dificultăţile sale în încercarea de a reveni la cea mai bună formă.

„Provocarea este cu siguranţă mai mult pe partea mentală şi emoţională", a dezvăluit el, citat de tennisuptodate.com. „Bineînţeles, nu am mai experimentat niciodată ceva similar cu ceea ce am trăit la începutul acestui sezon şi nu ştiam cum mă va afecta.

Evident, ştiţi, încă trebuie să mă confrunt cu asta într-o oarecare măsură. Nu este la fel de puternic cum a fost în primele două, trei luni ale anului. Simt că, cu cât joc mai mult, cu cât sunt mai mult în acest mediu, cu atât mă simt mai confortabil."

Djokovic îşi începe marţi campania în capitala Spaniei, împotriva francezului Gael Monfils. Sârbul încearcă să câştige titlul pentru a patra oară, cel mai recent triumf al său fiind în 2019. Jucătorul în vârstă de 34 de ani plănuieşte, de asemenea, să concureze la Mastersul de la Roma înainte de Openul Franţei de la sfârşitul lunii, unde speră să îşi apere titlul câştigat în 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
djokovic,
monfils,
madrid

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici