Novak Djokovic s-a calificat în finala de la Australian Open, unde se va întâlni cu Rafael Nadal

Numărul 1 ATP, Novak Djokovic, s-a calificat pentru a şaptea oară în finala de la Australian Open, acolo unde are şase trofee câştigate.

259 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic s-a calificat în finala de la Australian Open, unde se va întâlni cu Rafael Nadal

Novak Djokovic s-a calificat în finala de la Australian Open, unde se va întâlni cu Rafael Nadal

Jucătorul din Serbia s-a impus fără emoţii în faţa numărului 31 în ierarhia mondială, Lucas Pouille, în trei seturi, scor 6-0, 6-2, 6-2, după o oră şi 25 de minute de joc.

"A fost unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am făcut vreodată aici. Totul a funcţionat astăzi, lucrurile s-au petrecut aşa cum mi-am imaginat înaintea meciului. Am revenit la acest nivel pentru că am crezut în acest proces, am crezut mereu că pot reveni la cel mai bun nivel", a declarat Djokovic, la finalul meciului.

 

Finala de Australian Open: Novak Djokovic (nr. 1 ATP) vs Rafael Nadal (nr. 2 ATP)

Finala de la Melbourne va fi cea de-a 53-a confruntare directă dintre Nadal şi Djokovic. Statistica meciurilor câştigate este de partea sârbului, care conduce cu 27 la 25. În ultima întâlnire, liderul ATP l-a învins pe sportivul din Spania, în semifinalele de la Wimbledon 2018.

Este a doua finală jucată între cei doi tenismeni la turneul de Grand Slam de la Australian Open. În 2012, Djokovic a câştigat meciul, care a durat aproape şase ore. A fost cea mai lungă finală all-time de la un turneu de Gand Slam.

Dacă va câştiga, Djokovic va deveni singurul jucător care ridică trofeul de la Antipozi de şapte ori.

Finala dintre numărul unu şi al doilea mondial va fi duminică, 27 ianuarie, de la ora 10:30.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici