Novak Djokovic, semifinalist la Roland Garros

Novak Djokovic îşi continuă cursa pentru cel de al 23-lea titlu de Grand Slam din carieră, învingându-l marţi în sferturile de finală de la Roland Garros pe rusul Karen Khachanov, reuşind să revină de la 0-1 la seturi.

193 afișări
Imaginea articolului Novak Djokovic, semifinalist la Roland Garros

Novak Djokovic, semifinalist la Roland Garros

Al treilea favorit a înfruntat o replică intensă a lui Karen Khachanov, înainte de a obţine o victorie confortabilă în cele din urmă, în trei seturi, cu 4-6, 7-6(0), 6-2, 6-4, în sferturile de finală ale turneului parizian pe zgură.

Djokovic nu şi-a procurat nicio minge de break în primele două seturi, dar şi-a ridicat mult nivelul de joc începând cu tie-break-ul din setul al doilea pe terenul Philippe-Chatrier, pentru a obţine o victoria după trei ore şi 38 de minute.

Dublul campion de la Roland Garros a transformat patru din cele opt mingi de break pe parcursul seturilor trei şi patru şi a terminat meciul după ce şi-a depăşit adversarul, al 11-lea favorit, cu 57 de lovituri câştigătoare.

Sârbul ajunge astfel la a 12 semifinală din carieră la Roland Garros.

„Cred că a fost jucătorul mai bun în cea mai mare parte a [primelor] două seturi", a declarat Djokovic în interviul de pe teren.

„Mă chinuiam să-mi găsesc ritmul. Am făcut multe greşeli neforţate şi am intrat în meci destul de lent, destul de leneş. Dar am jucat un tie-break perfect [în setul al doilea], într-adevăr, şi din acel moment am jucat cu câteva niveluri mai sus decât la început.

„[A fost] o mică sperietură spre finalul setului al patrulea, dar am reuşit să câştig opt puncte la rând pentru a încheia".

"Este o luptă mare. Este ceva la care te aştepţi în sferturile de finală ale unui Grand Slam. Nu o să ţi se ofere victorii pe tavă. Trebuie să le câştigi, aşa că mă bucur că am depăşit marea provocare de astăzi."

Adversarul lui în sferturile de finală va fi Carlos Alcaraz sau Stefanos Tsitsipas, al cincilea favorit. Sârbul îl poate înlocui pe Alcaraz pe locul 1 în clasamentul ATP dacă va cuceri titlul pentru a treia oară la Paris.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici