Nu e uşor să fii fotbalist. Cele mai neobişnuite clauze din contracte: Meniu cu testicule de berbec sau interdicţia de a...merge

  • Luis Suarez s-a transferat la Barcelona pentru 81,7 milioane de euro
  • Transferul lui Coutinho la Barcelona a costat 145 de milioane de euro
  • Ronaldinho a mai jucat şi la PSG, Barcelona şi AC Milan
  • Neil Ruddock a semnat cu Crystal Palace liber de contract, în 2000
  • Spencer Prior a jucat la Cardiff în perioada 2001-2004
3706 afișări
Imaginea articolului Nu e uşor să fii fotbalist. Cele mai neobişnuite clauze din contracte: Meniu cu testicule de berbec sau interdicţia de a...merge

Ne-am obişnuit ca fotbaliştii să aibă în contractele lor clauze de reziliere de sute de milioane de euro. Pe lângă ele, mai au, însă, şi clauze mai ciudate.

Liverpool e o echipă care a pus clauze inedite în contractele jucătorilor pe care i-a vândut. După ce a plecat la Barccelona, Suarez a primit interzis să semneze cu Manchester United. Iar în contractul lui Coutinho scrie că dacă Barcelona vrea să mai cumpere fotbalişti de la Liverpool, trebuie să mai plătească 100 de milioane de euro în plus.

În 2011, când a semnat cu Flamengo, Ronaldinho a cerut să aibă voie să iasă în cluburi de două ori pe săptămână.

Crystal Palace nu a fost la fel de îngăduitoare cu Neil Ruddock. Fundaşul a avut în contract o caluză de „greutate”. Dacă depăşea 99,8 kilograme, era amendat cu 10% din salariu. De 8 ori a scos bani din buzunar din cauza clauzei sale.

E normal să nu ai voie să faci activităţi periculoase când eşti sportiv de performanţă, dar să nu ai voie să mergi in spaţiu, e ceva unic. Stefan Schwarz avea planificat un zbor în spaţiu, dar când a semnat cu Sunderland, i-a fost interzis să mai meargă.

Cea mai bizară clauză este de departe cea pe care a avut-o în contract Spencer Prior. Când s-a transferat la Cardiff, echipă din Ţara Galilor, englezul a fost obligat să mănânce testicule de berbec. Astfel le putea demonstra suporterilor că înţelege obiceiurile zonei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici