Nume sonore ale handbalului românesc prezente la cel mai mare turneu de handbal pe plajă din România

  • Handbalul pe plajă revine în Centrul Vechi al oraşului Baia Mare, după un an de pauză forţată, impusă de pandemie.
  • Baia Mare Beach Handball Challenge, cel mai vechi şi cel mai mare turneu de handbal pe plajă din România, are loc în perioada 25-27 iunie.
258 afișări
Imaginea articolului Nume sonore ale handbalului românesc prezente la cel mai mare turneu de handbal pe plajă din România

FOTO: Baia Mare Beach Handball Challenge

Singurul turneu de beach handball care se desfăşoară pe o arenă amenajată în centrul unui oraş, se desfăşoară pentru prima dată în formatul unui turneu open la care pot participa jucători de orice vârstă sau statut.

O mare parte a celor care vor lua startul la acest turneu sunt practicanţi ai beachhandball-ului care au învăţat şi îndrăgit handbalul pe nisip pe arenele construite în Centrul Vechi din Baia Mare, de echipa condusă de fostul handbalist Tudor Marta.

Anul acesta s-au înscris în concurs 6 echipe masculine şi 4 feminine din ţară. Printre jucătorii pe care îi regăsim în echipele ce se vor duela pentru titlu găsim nume ale unor actuali şi foşti campioni naţionali la handbal, dar şi ale unor tinere speranţe ale handbalului băimărean.

Astfel, vor evolua o parte din juniorii Academiei de Handbal Minaur, care joacă sub titulatura Braveţii, una care şi-a câştigat respectul pe plaja din Baia Mare, şi care are în componenţă jucători medaliaţi cu bronz la turneul final al juniorilor 1, printre care şi Erik Pop.

Spectatorii vor mai putea vedea şi nume consacrate ale unor jucători de la CS Minaur Baia Mare precum Robert Nagy (fost component al loturilor naţionale de beach handball) sau Călin Căbuţ.

Vine la Baia Mare Beach Handball Challenge şi un proapăt campion naţional, tânărul handbalist băimărean Tudor Botea, câştigător al Ligii Zimbrilor cu Dinamo Bucureşti, dar şi doi din talentaţii portari care au ieşit de pe băncile şcolii de handbal băimărene, Dani Vasile şi Răzvan Apostu.

Turneul băimărean se va bucura şi de prezenţa, într-una dintre echipe, a doi foşti campioni naţionali cu Minaur Baia Mare, Iuliu Varady şi Vasile Viman, dar şi de cea a fostului antrenor de la Minaur Baia Mare, Raul Fotonea.

Un alt nume ce s-a consacrat pe plajele din Centrul Vechi este cel al echipei Golden Boys, care este nelipsită din competiţiile organizate la Baia Mare şi care chiar a câştigat trofeul în ediţiile anterioare.

Alte prezenţe inedite vor fi cele ale echipelor câştigătoare ale turneului de handbal pe zăpadă organizat în iarnă, M Power, la feminin, şi HC Illusion, la masculin.

În competiţia feminină, vom vedea la lucru nume ca cele ale îndrăgitei Andriana Naumenko, dar şi o parte din componentele echipelor feminine cu care CS Marta câştiga în 2019 titlurile de campioane şi vicecampioane naţionale la beach handball.

Vor evolua pe plaja de la munte şi echipe din ţară, printre care şi cele feminine şi masculine ale CS Inoan din Arad, care au făcut o figură frumoasă şi la Baia Mare Snow Handball Challenge.

De menţionat, că evenimentul se va desfăşura respectând toate măsurile necesare impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici