O fostă CAMPIOANĂ olimpică şi-a vândut la licitaţie o parte dintre medalii

Fosta gimnastă sovietică Olga Korbut, cvadruplă campioană olimpică, şi-a vândut o parte dintre medaliile cucerite la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972, la o licitaţie organizată în Statele Unite ale Americii, informează BBC.

640 afișări
Imaginea articolului O fostă CAMPIOANĂ olimpică şi-a vândut la licitaţie o parte dintre medalii

Gimnastică: Fosta campioană olimpică Olga Korbut şi-a vândut la licitaţie o parte dintre medalii (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În urma vânzării la licitaţie a trei medalii olimpice, dintre care două de aur şi una de argint, precum şi a altor patru trofee, fosta sportivă a primit 183.300 de dolari (173.140 de euro). Cea mai scumpă a fost medalia de aur pe echipe, 66.000 de dolari (62.340 de euro).

Potrivit publicaţiei Gazeta.ru, citată de BBC, fosta sportivă şi-a vândut medaliile din cauza problemelor financiare.

În 1972, la doar 17 ani şi 1,5 metri înălţime, Olga Korbut a cucerit patru medalii – trei de aur şi una de argint – la Jocurile Olimpice de la Munchen, perfomanţe datorită cărora a fost supranumită "Vrabia din Minsk". La Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, ea a obţinut încă o medalie de aur şi una de argint.

Născută în Belarus, Olga Korbut s-a mutat în Statele Unite ale Americii în 1991, unde locuieşte şi în prezent, la vârsta de 61 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici