O fostă spadasină, desemnată Ministrul Sportului în Franţa. Laura Flessel nu are un trecut tocmai curat

Fosta spadasină în vârstă de 45 de ani, Laura Flessel, a fost numită ministrul Sportului în cadrul guvernului condus de Edouard Philippe. Flessel a fost aleasă dintr-o listă ce le mai cuprindea pe judoka Therry Rey, gimnasta Yann Cucherat şi jucătoarea de tenis, Amelie Castera-Oudea.

817 afișări
Imaginea articolului O fostă spadasină, desemnată Ministrul Sportului în Franţa. Laura Flessel nu are un trecut tocmai curat

O fostă spadasină, desemnată Ministrul Sportului în Franţa. Laura Flessel nu are un trecut tocmai curat (Imagine: lepaysdauge.fr)

Succesoarea lui Patrick Kanner la cârma Ministerului Sportului s-a declarat entuziasmată şi determinată să înceapă. ”Cu mine, totul se va schimba”.

Principalul obiectiv în acest început de drum al fostei spadasine îl reprezintă Jocurile Olimpice din 2024, unde Franţa este una dintre candidatele pentru desfăşurarea acestora. ”Îmi doresc foarte mult să obţinem Jocurile, să aducem olimpiada în Franţa”, a susţinut Flesser.

În momentul în care i-a predat ştafeta, Kanner i-a adresat numai cuvinte de laude fostei campioane.”Veţi avea o mare campioană, veţi fi un ministru foarte bun. Fiţi vigilentă, intransigentă pentru că noi avem nevoje de un sport curat, care să fie un vector pentru cetăţenii noştri”.

TITLURILE ZILEI

Actualul ministru nu are un trecut tocmai curat în acest sport. În 2002, cu două zile înainte de Mondiale, aceasta a dezvăluit că a fost testată pozitiv în cadrul unul control antidoping. Cauza acestei testări pozitive a reprezentat-o coramina din cadrul unor tablete de glucoză. Fosta spadasină a pledat ca fiind nevinovată şi a susţinut că acele medicamente i-au fost prescrise de un fizioterapeut pentru o perioadă temporară.

În urma acestei situaţii, fosta sportivă a primit 3 luni de suspendare.

Născută pe 6 noiembrie 1971, la Pointe a Pitre (Guadalupa), Laura Flessel are în palmaresul său cinci medalii olimpice ( aur la individual şi în echipă în 1996 la Atlanta, argint la individual în 2004, bronz la individual în 2000 şi bronz în echipă în 2004), şase titlturi de campioană a lumii şi un campionat european, toate de-a lungul unei cariere bogate, în care a fost cea mai decorată jucătoare de scrimă franceză.

La JO din Londra din 2012, Laura Flessel a fost port-drapelul Franţei în cadrul ceremoniei de deschidere şi de închidere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici