O greşeală de software l-a costat pe Lewis Hamilton victoria la Melbourne: "Nu a greşit cu nimic!"

Directorul executiv al Mercedes AMG, Toto Wolff, a vorbit despre prologul noului sezon, marcat de un podium pentru Ferrari, respectiv de un argint pentru Lewis Hamilton.

785 afișări
Imaginea articolului O greşeală de software l-a costat pe Lewis Hamilton victoria la Melbourne: "Nu a greşit cu nimic!"

O greşeală de software l-a costat pe Lewis Hamilton victoria la Melbourne: "Nu a greşit cu nimic!"

Austriacul a spus, pentru site-ul Formulei 1, că victoria lui Vettel de la Melbourne a venit ca urmare a unei erori de software, care l-a dezavantajat pe Hamilton.

"Lewis nu a greşit cu nimic! Înfrângerea a fost cauzată de o eroare de software. E acelaşi soft pe care îl folosim de cinci ani încoace, iar astăzi ne-a oferit nişte cifre greşite. Am riscat puţin când am decis ca Lewis să rămână cu pneurile soft până la final, dar era singura soluţie pentru ca el să rămână deasupra lui Kimi (n.r Kimi Raikkonen). Sistemul a greşit când a intervenit Safety Car-ul virtual, iar diferenţa dintre Lewis şi Sebastian s-a păstrat până la final", a pus Toto Wolff.

"Dacă e sa ne uităm la toate rezultatele din weekend (n.r antrenamente, calificări), putem observa că nu suntem acolo unde trebuie. Trebuie să fim mai rapizi! Anul trecut eram mai aproape de Mercedes, puneam mai multă presiune pe ei. Chiar dacă Lewis (n.r Hamilton) conducea cursa anul trecut, îl puteam forţa sa opreasca mai devreme la boxe. Aveam un ritm bun. Astăzi nu cred că ne putem ne bate de la egal la egal cu ei", a spus Vettel la finalul curseu, pentru site-ul Ferrari.

Sebastian Vettel şi-a adjudecat primul Mare Premiu al noului sezon din Formula 1, în Australia. Neamţul a profitat de abandonul echipei Haas, care şi-a pierdut ambii piloţi, Grosjean şi Magnussen, într-un interval de două ture. Vettel a intrat la boxe în timp ce piloţii trebuiau să se supună Safety Car-ului virtual, adică să nu depăşească într-un anumit interval de timp. Vettel a reintat pe circuit în faţa plutonului, iar până la final n-a mai cedat prima poziţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici