O jucătoare celebră nu a intrat în „corul” apărătoarelor finalistei US Open şi se poziţionează contra ei. Vorbele care o lovesc frontal pe Serena Williams

Fost lider mondial, celebra Margaret Court (76 de ani), de 24 de ori câştigătoare de titluri de Mare Şlem, n-a avut timp să o menajeze pe Serena Williams şi să intre în clubul apărătoarelor americancei în vârstă de 36 de ani. Cu 192 de titluri în palmares, dintre care 92 în Era Open, australianca susţine că regulamentul stă mai presus de orice vedetă a tenisului mondial.

3821 afișări
Imaginea articolului O jucătoare celebră nu a intrat în „corul” apărătoarelor finalistei US Open şi se poziţionează contra ei. Vorbele care o lovesc frontal pe Serena Williams

O jucătoare legendară nu a intrat în "corul" apărătoarelor Serenei Williams şi se poziţionează contra americancei. Vorbele care o lovesc frontal pe finalista de la US Open

Retrasă în 1977, Margaret Court, stabilită în Perth, spune că sportul, în ansamblul lui, are de pierdut în urma reacţiilor necontrolate ale protagoniştilor.

"E trist când un sportiv vrea să fie mai presus de regulament", a rezumat Margaret Court, într-o discuţie cu reporterii de la The Australian.

Americanca a insistat să îi spună arbitrului că nu a fost coaching, i-a cerut socoteală, a cerut să fie anulat acel code violation şi chiar şi la final de partidă a anunţat că aşteaptă scuze. Serena Williams a primit un al doilea avertisment pentru că şi-a aruncat racheta şi, astfel, a primit punct de penalizare. Americanca a continuat tirada împotriva arbitrului, iar Ramos a dictat într-un final, la 6-2 şi 4-3 pentru Osaka, al treilea avertisment - după ce fusese numit hoţ şi mincinos ("Mi-ai furat un punct. Eşti un hoţ"). Automat, Williams a primit conform regulamentului un game pierdut pentru trei code violations - adică avertismente pentru comportament nesportiv. Serena Williams a început să se plângă oficialilor ajunşi imediat pe teren, susţinând în continuare că este furată, în mod repetat şi că "mulţi bărbaţi fac lucruri mult mai grave şi lor nu li se întâmplă asta, pentru că sunt bărbaţi".

18.000 de dolari e amenda primită de Serena Williams din partea organizatorilor după "recitalul" din timpul finalei cu Naomi Osaka

"Sunt sincer, a fost coaching, dar nu cred că ea s-a uitat la mine şi cred că de aceea a fost atât de categorică spunând că nu i-am transmis nimic! Dar, am făcut doar ceea ce fac 100% dintre antrenori în 100% din meciuri. Trebuie să punem punct acestei ipocrizii. Şi Sascha a făcut coaching la fiecare punct. Mă surprinde, pentru că acest arbitru a fost la mai toate finalele lui Nadal, iar Toni face coaching la fiecare punct, dar atunci nu a dat niciun avertisment. Chiar nu înţeleg. Eu nu am mai primit niciodată avertisment pentru coaching. Nu înţeleg de ce... într-o finală de Grand Slam"

ProSport a stat de vorbă în această dimineaţă cu George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis. Fostul jucător al echipei de Cupa Davis consideră că nimeni nu ar trebui să se abată de la litera regulamentului. Şeful de la CS Dinamo spune însă că foarte mulţi antrenori dau indicaţii în şoaptă.

”Sunt jucători profesionişti şi ar trebui să respecte regulamentele. Cu excepţia Grand Slamurilor, la toate celelalte turnee este permis coachingul, în sensul că antrenorii au dreptul o dată pe set să intre în teren pentru a le da sfaturi jucătorilor. Din punctul meu de vedere, peste 90 la sută dintre antrenori, fără să fie văzuţi de arbitri, dau indicaţii în şoaptă sau folosesc comunicarea non-verbală. De ce sunt împotriva acestor metode? Pentru că sportivii profesionişti reprezintă exemple pentru toţi juniorii şi copiii care participă la competiţii şi care, de asemenea, le este interzis să primească sfaturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici