O jucătoare de tenis din China, suspendată din tenis, după ce a încercat să "cumpere" un meci

Shuai Peng (20 WTA la dublu) a fost suspendată de Tennis Integrity Unit, după ce a încercat să ofere bani unei coechipiere, pentru a pierde un meci.

913 afișări
Imaginea articolului O jucătoare de tenis din China, suspendată din tenis, după ce a încercat să "cumpere" un meci

O jucătoare de tenis din China, suspendată din tenis, după ce a încercat să "cumpere" un meci

Chinezoaica a fost exclusă din tenis pentru 6 luni şi a primit o amendă de 10.000 de dolari. Jumătate din pedeapsă este cu suspendare, astfel că poate reveni pe teren după data de 8 noiembrie. Bertrand Perret, antrenorul lui Peng, a fost şi el suspedat 3 luni, fiind pus sub aceleaşi cap de acuzare. Pentru suspedarea celor doi, TIU a făcut apel la prevederile din regulament care precizează că "nicio persoană participantă la un turneu nu trebuie, direct sau indirect, să aranjeze sau să încerce să aranjeze rezultatul sau orice alt aspect al evenimentului".

Tennis.life notează că evenimentul ar fi avut loc la turneul de la Wimbledon, de anul trecut, iar sportiva căreia îi erau adresaţi banii era Alison Van Uytvanck (Belgia; 41 WTA în clasamentul de dublu).

Shuai Peng este câştigătoare de Mare Şlem la dublu. A câştigat turneele de la Wimbledon (2013) şi Roland Garros (2014).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici