O treime dintre biletele la gala lui Bute de la Romexpo au fost deja vândute

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că o treime din cele 9.000 de bilete puse în vânzare pentru gala "Campion pentru România" au fost deja vândute, cea mai mare cerere fiind pentru sectorul VIP, unde un tichet costă 600 de lei.

548 afișări
Imaginea articolului O treime dintre biletele la gala lui Bute de la Romexpo au fost deja vândute

O treime dintre biletele la gala lui Bute de la Romexpo au fost deja vândute (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Biletele au fost distribuite începând de luni, iar de marţi au putut fi ridicate. Până în prezent, o treime dintre bilete sunt deja vândute. În zona VIP sunt cele mai mari cereri. Ne şi aşteptam, chiar dacă ele costă cel mai mult acolo. Paradoxal biletele ieftine nu se vând la nivelul la care ne aşteptam. Acest meci şi această gală este unul dintre cele mai importante evenimente din ultimii 20 de ani organizate de România, dar şi cel mai important din 2011", a spus Obreja.

Biletele la gala "Campion pentru România", din 9 iulie, de la Bucureşti, în care Lucian Bute îşi apără centura de campion mondial IBF în faţa francezului Jean Paul Mendy, costă între 70 şi 600 de lei.

Biletele pot fi cumpărate cu 70 de lei, 110 lei sau 175 lei pentru locuri în tribunele de la nivelul 1 şi cu 350 şi 600 lei în zonele VIP de lângă ring. Toate biletele vor fi scanate la intrare, iar accesul în Romexpo va fi permis începând cu ora 17.30.

Biletele sunt disponibile pe site-ul www.eventim.ro, iar de marţi, 14 iunie, pot fi achiziţionate şi în punctele de vânzare Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Obreja a precizat că a dorit aducerea fostului pugilist Mike Tyson la gala de la Romexpo, însă sportivul american a refuzat invitaţia. "Negociem aducerea lui Lennox Lewis. Am mai dorit aducerea lui Mike Tyson. Nu doresc să lansez fumigene, astfel încât o să anunţ cine va veni, doar după ce vom semna contractul", a adăugat Obreja.

Oficialul Federaţiei Române de Box se teme de meciul cu Jean-Paul Mendy. "Lucian e în pregătiri, a intrat deja în perioada de foc. Sunt antrenamente de anduranţă, dar şi specifice pentru viteză. E destul de conectat şi la cum decurge organizarea show-ului, dar sper ca Interbox să nu afle asta. Mi-e teamă de acest meci, că Mendy e unul dintre puţinii stângaci întâlniţi de Lucian. Mendy apelează la tertipuri aflate la limita regulamentului profesionist. E un boxer destul de murdar", a explicat Obreja.

Rudel Obreja a precizat că, în primăvara anului 2012, Bute îl va întâlni pe învingătorul finalei Super Six, dintre britanicul Carl Froch şi americanul Andre Ward. "Interbox a lansat cea mai mare ofertă din istoria sa pentru un meci cu Mikkel Kessler. Cei care îl reprezintă pe Kessler nu au răspuns timp de două săptămâni, nu au făcut nicio contraofertă, ulterior spunând că aceasta e nesatisfăcătoare. În atare condiţii, Interbox se gândeşte să oferteze alţi sportivi de top. Deocamdată, un meci cu Carl Froch sau Andre Ward, cel mai obraznic şi cel mai bine cotat care au rămas în Super Six, nu se poate discuta acum, pentru că se întâlnesc în finala Super Six din toamnă, iar potrivit contractului pe care Bute îl are cu Showtime, Lucian va trebui să îl înfrunte pe învingător în primăvara anului viitor", a subliniat Obreja.

Rudel Obreja a prezentat, vineri, filmul de promovare a României în care apare pugilistul Lucian Bute: "Filmul e achiziţionat de noi (FRB). Am făcut o ofertă către MDRT de a ceda către ei filmul de promovare cu titlu gratuit. Acum sperăm să accepte. E un film pentru promovarea meciului, dar şi al României, pentru că Lucian nu a uitat de unde a plecat".

Obreja a reiterat faptul că, după gala de la 9 iulie, va face publice sumele care au fost necesare pentru organizarea evenimentului. "Banii pe care MDRT îi va aloca sunt europeni pentru promovarea României, şi nu bani publici. Trebuie să vorbiţi de banii publici cu companiile de stat, care au ales să ne sprijine. Sunt şi companii private, dar şi companii de stat care participă la buna organizare a acestei gale. După gală voi face public bugetul ei, dar şi companiile care ne-au sprijinit. Nu înţeleg de ce unii sunt supăraţi că statul sprijină această gală. 90 la sută dintre competiţiile organizate în România sunt suportate de stat. În România, statul investeşte enorm de mulţi bani în sport, dar cu rezultate proaste, pentru că sistemul este prost", a precizat Rudel Obreja.

Lucian Bute va urca în ring în jurul orei 23.00. "Postul care va transmite partida, Pro TV, cere ca Lucian să fie în prime-time în ring, adică până la ora 23.00, în timp ce peste ocean este solicitată ora 16.00, ora locală, adică 23.00 în România. Probabil că va prevala un pic partea de peste ocean, decât partea de la noi", a mai spus Obreja.

Potrivit lui Obreja, organizarea galei de box este într-o oarecare întârziere. "Gala are specificul ei românesc. Acum ne-a cam cuprins febra, alergăm în stilul nostru românesc. Eu nu am nici noapte, nici zi, pentru că noaptea sunt cu canadienii, filipinezii şi mexicanii, în contact, iar ziua sunt lucrurile din România. Îmi doresc ca showul să fie mai reuşit decât cel din Canada, am această ambiţie", a conchis Obreja.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici