Octavian Bellu şi Mariana Bitang, primul antrenament cu lotul feminin pentru calificarea olimpică

Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au susţinut, vineri, primul antrenament cu 11 gimnaste, cărora li se va alătura ulterior şi Cătălina Ponor, la Complexul Sportiv "Lia Manoliu", ales ca bază de pregătire în vederea calificării la JO de la Rio.

567 afișări
Imaginea articolului Octavian Bellu şi Mariana Bitang, primul antrenament cu lotul feminin pentru calificarea olimpică

Octavian Bellu şi Mariana Bitang, primul antrenament cu lotul feminin pentru calificarea olimpică (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele FR Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că gimnastele "au lucrat cu chef la primul antrenament".

"Am fost şi eu acolo, împreună cu doamna ministru Elisabeta Lipă. Suntem într-o etapă în care ne organizăm sala, pregătirea.... În lot sunt 12 fete, dar astăzi au fost 11 la pregătire, pentru că gimnasta Cătălina Ponor va reveni de la recuperare în 6 ianuarie. Fetele au lucrat cu chef, s-a început bine şi avem încredere că va fi totul în regulă", a declarat Adrian Stoica.

Între cele 11 fete prezente la primul antrenament susţinut în Bucureşti cu antrenorii Bellu şi Bitang s-au numărat şi Larisa Iordache, Diana Bulimar, Laura Jurca, Anamaria Ocolişan, Silvia Zarzu sau Andreea Iridon. Acestora li se va alătura şi Cătălina Ponor, care se află în SUA la recuperare după operaţia suferită la tendonul unui picior, ea urmând să se prezinte la lot în 6 ianuarie.

FR Gimnastică şi COSR au anunţat, în 8 decembrie, că antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang vor reveni la conducerea lotului olimpic de gimnastică feminină, ei urmând a pregăti echipa României în vederea calificării la JO din 2016, dar şi la competiţia de la Rio, dacă sportivele se vor califica în urma turneului preolimpic din luna aprilie.

Lotul olimpic feminin de gimnastică a lucrat, din 2014, cu antrenorii Lucian Sandu, Cristian şi Lăcrămioara Moldovan, care au activat şi anterior în staful echipei naţionale, în perioada în care Bellu şi Bitang se aflau la conducere.

Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang s-au retras de mai multe ori de la lotul olimpic feminin, revenind ulterior asupra deciziei. Ultima oară, ei au anunţat în septembrie că nu mai sunt antrenorii lotului, astfel că nu au fost prezenţi alături de echipă la Campionatele Mondiale de la Glasgow, din luna octombrie.

La Glasgow, echipa feminină de gimnastică a României a încheiat calificările pe locul 13 şi va evolua, în premieră în istoria sa, la turneul preolimpic de la Rio pentru calificarea la JO din 2016, în timp ce în finalele individuale de la Mondiale s-au calificat doar Larisa Iordache şi Laura Jurca la individual-compus. În această probă, Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz, iar Laura Jurca a fost pe locul 8.

Echipa României, medaliată olimpică la fiecare ediţie, începând cu 1976, va evolua la turneul preolimpic de la Rio (16-19 aprilie 2016) pentru unul din ultimele patru locuri disponibile pentru JO de anul viitor, unde vor concura, calificate direct deja la competiţia olimpică, şi primele opt clasate la CM din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici