Oficial: Halep a pierdut locul 2 WTA, Mitu a părăsit Top 100

Simona Halep a coborât o poziţie în clasamentul WTA, de pe locul 2 pe 3, cu 5.545 puncte, informează, luni, site-ul wtatennis.com, în timp ce Alexandra Dulgheru şi Sorana Cîrstea sunt româncele cu cele mai importante urcări în Top 300 WTA, cu câte şapte poziţii câştigate.

5235 afișări
Imaginea articolului Oficial: Halep a pierdut locul 2 WTA, Mitu a părăsit Top 100

Oficial: Halep a pierdut locul 2 WTA, Mitu a părăsit Top 100 (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Top 10 mondial în clasamentul WTA a suferit modificări importante după Australian Open. Doar Serena Williams (1 WTA) şi Agnieszka Radwanska (4 WTA) şi-au păstrat poziţiile de la începutul competiţiei. Halep a fost depăşită de jucătoarea din Germania, Angelique Kerber, după ce aceasta din urmă a câştigat, sâmbătă, titlul în proba de simplu de la Australian Open. Kerber a urcat patru poziţii în ierarhia mondială şi este sportiva cu cea mai mare ascensiune în top 10. Nemţoaica este urmată de Carla Suarez Navarro (Spania), care a câştigat trei poziţii, de pe locul 11 pe 8. Garbine Muguruza este marea perdantă, pentru că iberica a părăsit Top 4, ceea ce înseamnă posibile tablouri mai complicate pentru viitoarele întreceri de categorie Premier Mandatory. Flavia Pennetta (Italia) şi Lucie Safarova (Cehia) au rămas în Top 10, chiar dacă nu au jucat la ediţia 2016 de la Australian Open.

TITLURILE ZILEI

Irina Begu a coborât trei poziţii în clasamentul WTA, de pe locul 31 pe 34, cu 1.400 puncte, după ce nu a reuşit să îşi apere punctele aferente pentru meciul din optimile de finală, din 2015, în turneul australian. Begu a pierdut, în 2016, încă din primul tur la Australian Open.

Monica Niculescu a urcat trei poziţii în clasamentul WTA, până pe locul 37, de pe poziţia 40 WTA, cu 1.305 puncte, iar Alexandra Dulgheru a urcat şapte poziţii, de pe locul 61 pe 54, cu 986 puncte, după ce a reuşit să câştige, în premieră, un meci pe tabloul principal de la Australian Open. Dulgheru a pierdut în turul doi al primului turneu de Mare Şlem al anului. Sorana Cîrstea a câştigat şi ea şapte poziţii în clasament, datorită titlului câştigat duminică în turneul ITF de la Bertioga, Brazilia. După primul trofeu din ultimii cinci ani, Cîrstea şi-a adăugat 20 puncte, a ajuns la un total de 206 puncte în clasamentul WTA şi a urcat de pe poziţia 243 pe locul 236.

Andreea Mitu a părăsit Top 100 WTA, potrivit clasamentului publicat luni. Sportiva de 24 de ani a coborât opt poziţii, de pe locul 96 până pe 104 WTA.

Primele zece locuri în clasamentul WTA de simplu sunt ocupate de următoarele jucătoare:

1. Serena Williams (SUA) 9.245 puncte

2. Angelique Kerber (Germania) 5.700

3. Simona Halep (România) 5.545

4. Agnieszka Radwanska (Polonia) 5.210

5. Garbine Muguruza (Spania) 4.991

6. Maria Şarapova (Rusia) 3.672

7. Flavia Pennetta (Italia) 3.611

8. Carla Suarez Navarro (Spania) 3.595

9. Petra Kvitova (Cehia) 3.582

10. Lucie Safarova (Cehia) 3.58

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici