OFICIAL: Sam Allardyce este noul selecţioner al naţionalei Angliei

Sam Allardyce a fost confirmat, vineri, ca noul selecţioner al naţionalei Angliei, după demiterea lui Roy Hodgson ca urmarea a rezultatelor slabe înregistrate de britanici la turneul final al Campionatului European din Franţa, iar fostul manager de la Sunderland a semnat un contract pe două sezoane.

149 afișări
Imaginea articolului OFICIAL: Sam Allardyce este noul selecţioner al naţionalei Angliei

OFICIAL: Sam Allardyce este noul selecţioner al naţionalei Angliei

Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat pe site-ul oficial că Sam Allardyce va fi noul selecţioner al Angliei. Fostul manager al lui Sunderland a semnat un contract valabil pentru următorii doi ani şi are ca obiectiv calificarea la Cupa Mondială din 2018. Mai mult, Allardyce va avea un salariu de 3 milioane de lire sterline pe an.

Allardyce, în vârstă de 61 de ani, va pleca de la Sunderland după nouă luni şi îl va succeda pe Roy Hodgson la conducerea naţionalei. Hodgson şi-a dat demisia după eliminarea Angliei de la Euro 2016 de către Islanda, cu scorul de 2-1, în optimile turneului final din Franţa. Sam Allardyce va fi al 15-lea selecţioner din istoria naţionalei Angliei. Noul selecţioner a mai antrenat pe West Ham, Newcastle şi Bolton şi a avut o întrevedere cu şefii Federaţiei Engleze de Fotbal săptămâna trecută. Allardyce a fost preferat în detrimentul managerului formaţiei Hull City, Steve Bruce.

Allardyce a mai fost luat în calcul pentru postul de selecţioner al Angliei în 2006, după plecarea lui Sven-Goran Eriksson ca urmare a parcursului de la Cupa Mondială, dar Steve McClaren a fost ales atunci antrenor. Primul meci oficial pentru cel de-al 15-lea selecţioner al Angliei va fi în campania de calificare pentru Cupa Mondială din 2018, împotriva Slovaciei pe 4 septembrie.

Sam Allardyce a înregistrat până acum 467 de meciuri în Premier League ca antrenor, fiind depăşit în această privinţă doar de Sir Alex Ferguson, Arsene Wenger şi Harry Redknapp. Totuşi, Allardyce nu a câştigat niciun trofeu major în carieră, iar echipele antrenate de către acesta au avut un stil de joc bazat pe mingi lungi, cu cifre scăzute în privinţa posesiei mingii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici