Olaru: Nu mă mai gândesc să renunţ la tenis, acum am obiective în faţă

Jucătoarea de tenis Raluca Olaru a declarat, marţi, că nu se mai gândeşte să renunţe la activitatea sportivă, ci să obţină performanţe în circuitul profesionist de dublu, după ce în luna iulie 2014 anunţa că nu mai poate juca meciuri de simplu deoarece nu are nicio susţinere financiară.

197 afișări
Imaginea articolului Olaru: Nu mă mai gândesc să renunţ la tenis, acum am obiective în faţă

Olaru: Nu mă mai gândesc să renunţ la tenis, acum am obiective în faţă (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Raluca-Ioana Olaru declara, plângând, în timpul turneului BRD Bucharest Open că nu mai joacă meciuri de simplu de trei ani, deoarece nu mai are nicio susţinere financiară. În ultima perioadă, Olaru s-a dedicat competiţiilor de dublu, unde ocupă locul 60.

"Şi la mine a trecut momentul de a renunţa la tenis. Acum am obiective şi ţeluri în faţă. A fost o săptămână minunată, sunt foarte mândră de fete şi de ce au realizat. Mă bucur mult că am făcut parte din echipă. Sper să joc pentru ţară şi în viitor. Eram pregătită să joc la dublu dacă se făcea 2-2. A fost mai bine că s-a făcut 3-1 pentru România", a completat Olaru.

Raluca Olaru a afirmat că reprezentativa României s-a calificat în Grupa Mondială şi datorită ajutorului acordat la precedentele întâlniri de Simona Halep, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea, care nu au fost prezente în Canada din diferite motive.

"A fost un drum, nu o destinaţie (n.r. - calificarea în Grupa Mondială). Lucrul acesta a început acum doi ani. Suntem aici şi datorită fetelor care la meciurile precedente au jucat şi au adus puncte importante României, Sorana Cîrstea, Simona Halep şi Monica Niculescu. Este ceva ce a început acum doi ani şi ne bucurăm foarte mult. Sunt foarte mândră că s-a ajuns în punctul acesta şi că am devenit atât de unite şi că ne putem reprezenta ţara la modul acesta. Cred că suntem pe drumul cel bun. Cheia pentru succesele viitoare este să continuăm cu lucrurile pe care le facem acum, cu motivaţia pe care o avem şi cu dorinţa de a fi mai bune", a completat Olaru.

Căpitanul nejucător Alina Tecşor a precizat că România a câştigat confruntarea contra Canadei datorită determinării. "Este un rezultat frumos, pe care ni l-am dorit. Ne-am dus hotărâte, dar ne-a surâs şi soarta, aşa că toate s-au întâmplat aşa cum ne-am dorit. Diferenţa a fost făcută de determinare şi dorinţa de a ne depăşi, plus că am fost o echipă", a explicat Tecşor.

Delegaţia României a sosit, marţi, din Canada, ea fiind primită la Salonul Oficial al Aerportului Internaţional Henri Coandă.

Echipa României a acces în Grupa Mondială a Fed Cup după ce a învins Canada, la sfârşitul săptămânii trecute, la Montreal, cu scorul general de 3-2. Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, iar Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA. Duminică, Andreea Mitu, locul 104 WTA, a învins-o pe Eugenie Bouchard, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, Dulgheru s-a impus în faţa lui Abanda, scor 3-6, 7-5, 6-2, iar cuplul Gabriela Dabrowski/Sharon Fichman a învins, cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici