Oligarh rus din Grecia, finanţator al protestelor violente din Macedonia. Patronulul lui Răzvan Lucescu ar fi plătit sute de mii de euro | FOTO, VIDEO

Patronul rus al lui Răzvan Lucescu de la PAOK a finanţat protestele violente din Macedonia împotriva aderării la NATO. Oligarhul Savvidis a cooptat în rebeliune galeriile de fotbal din Skopje.

1587 afișări
Imaginea articolului Oligarh rus din Grecia, finanţator al protestelor violente din Macedonia. Patronulul lui Răzvan Lucescu ar fi plătit sute de mii de euro | FOTO, VIDEO

Oligarh rus din Grecia, finanţator al protestelor violente din Macedonia.

Ivan Savvidis, oligarhul rus care deţine PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, a finanţat cu sute de mii de euro protestele violente izbucnite la Skopje după ce Macedonia a decis să-şi schimbe numele şi a fost invitată să adere la NATO.

Liderii Macedoniei şi Greciei au semnat duminică un acord prin care în fosta republică iugoslavă s-a angajat să schimbe denumirea statului în Republica Macedonia de Nord. Opoziţia încă mai speră că se va organiza un referendum în luna septembrie. Discuţiile purtate în ultima perioadă au stârnit numeroase proteste pe străzile din Skopje, mai ales după ce s-a aflat că, după încheierea diferendului cu Grecia, ar urma invitaţia ca statul să adere la NATO şi UE.
 

În prim-planul acestor reacţii violente au fost suporterii echipei Vardar, care au fost finanţaţi de oligarhul rus Ivan Savvidis, patronul echipei PAOK Salonic, dezvăluie site-ul de investigaţii OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project). Antrenorul echipei din Salonic este românul Răzvan Lucescu.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici