Oltchim a renunţat la cinci jucătoare de bază şi speră să adune bugetul pentru înscrierea în Liga Campionilor

Campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea întâmpină probleme în a-şi aduna bugetul necesar pentru sezonul viitor şi, după negocieri cu jucătoarele de bază din lot, a decis să renunţe la noi contracte cu acestea, din cauza salariilor mari, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul grupării vâlcene.

574 afișări
Imaginea articolului Oltchim a renunţat la cinci jucătoare de bază şi speră să adune bugetul pentru înscrierea în Liga Campionilor

Oltchim a renunţat la cinci jucătoare de bază şi speră să adune bugetul pentru înscrierea în Liga Campionilor (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafa Foto)

Bugetul necesar pentru sezonul viitor, de 1,5 milioane de euro, anunţat la începutul lunii de clubul vâlcean, este imposibil de atins în prezent. Eşecul din Cupa României, în care Oltchim a fost eliminată din primul tur, a lovit şi mai mult în încercările conducerii de a găsi noi sponsori. Mai mult, la negocierile pentru viitorul sezon, jucătoarele nu au acceptat scăderea salariilor, astfel că, deşi au plecat Bulatovici, Jovanovici, Manea şi Farcău, iar Meiroşu a anunţat că se retrage, bugetul estimat tot a depăşit 2 milioane de euro (2,1).

În această situaţie, conducerea echipei Oltchim a decis să anunţe impresarii a cinci jucătoare de bază din lot, adică Neagu, Barbosa, Ungureanu, Nechita şi Brădeanu, că salariile pe care le-au cerut nu pot fi susţinute în viitorul sezon şi sunt libere să-şi caute echipe. „N-au acceptat nici scăderea cu puţin a salariilor, nici înjumătăţirea, darmite să joace pe 1000 sau 2000 de euro, dacă tot ar fi fost de salvat echipa”, au declarat surse din cadrul clubului, pentru MEDIAFAX.

Extremele Iulia Curea şi Iulia Managarova sunt încă sub contract cu Oltchim, la care ar urma să revină în lot şi jucătoarele împrumutate la alte echipe. Conducerea nu are certitudinea formării unui buget necesar pentru abordarea Ligii Campionilor, pentru care ar fi nevoie de minimum 1 milion de euro, astfel că se ia în considerare şi varianta ca echipa să nu fie înscrisă în competiţia a cărei finală Oltchim a jucat-o în 2010, iar în ultimele două sezoane a ajuns până în semifinale.

„Se fac eforturi pentru menţinerea echipei, dar toată lumea stă cu mâinile în sân. Eşecul din Cupa României a contribuit mult la această situaţie. Clubul a scăpat de salariile exorbitante, dar nu a renunţat acum la celelalte jucătoare de bunăvoie. Le aşteaptă cu braţele deschise, dacă vor să ne ajute şi să joace pe 1000 sau 2000 de euro. Dar nu au dorit, aşa că, măcar le-au fost anunţaţi agenţii să-şi caute echipe, cât încă se mai poate”, au mai precizat sursele citate.

Oltchim are în palmares 19 titluri de campioană, din care 7 obţinute consecutiv, iar în sezonul recent încheiat a avut cel mai mare buget din istorie, de aproximativ 3 milioane de euro, însă obiectivul principal, de câştigare a Ligii Campionilor, a fost ratat. Oltchim s-a oprit în semifinale, iar în Cupa României a fost eliminată din primul tur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici