Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins Randers, scor 27-23, şi s-a calificat în grupele principale ale Ligii Campionilor

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a obţinut duminică, pe teren propriu, cea de-a patra victorie consecutivă în grupa A din Liga Campionilor, cu danezele de la Randers HK, scor 27-23 (10-10), calificându-se matematic în grupele principale.

982 afișări
Imaginea articolului Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins Randers, scor 27-23, şi s-a calificat în grupele principale ale Ligii Campionilor

Oltchim a învins Randers, scor 27-23, şi s-a calificat în grupele principale ale LC (Imagine: Remus Badea/Arhiva Mediafax Foto)

"Balul" a fost deschis de daneze, Dalby marcând pentru 0-1 (min. 3), dar Managarova a restabilit rapid egalitatea, iar Manea a adus Oltchim în avantaj, 2-1 (min 4), în faţa a aproximativ 3000 de fani exaltaţi. Oltchim, cu Cristina Neagu titulară, nu a rămas datoare, 3-2 (min. 11), dar nu i-a fost uşor în faţa intervenţiilor lui Masson De Souza (7 reuşite). Campioana României s-a detaşat la două goluripentur prima dată în minutul 14, 5-3, dar n-a avut viaţă deloc uşoară cu nordicele (6-6, min. 21). Mai mult, Randers a preluat conducerea, 6-7 şi 6-8 (min. 25), motivaţia sa fiind o ultimă şansă de a mai lupta pentru locul secund în grupă, calificant mai departe. Defensiva daneză a fost greu de pătruns, iar cea a Oltchimului nu a făcut faţă, astfel că s-a produs inevitabilul, 7-10 (min. 28). La pauză, 10-10, după 30 de minute în care campioana României a rămas datoare în ambele faze de joc, recuperând handicapul în ultimele două minute.

Aurelia Brădeanu a readus Oltchim în avantaj, 12-11 şi 13-11 (min. 37), în faţa unei adversare, care nu a arătat deloc că ar fi marcată de atmosfera incendiară din sala vâlceană. Cristina Neagu a marcat primul gol în minutul 40, 14-11, pe fondul unui joc mult mai consistent al Oltchimului, iar Brădeanu a mărit diferenţa (15-11, min. 43). În poarta formaţiei vâlcene, Paula Ungureanu a fost din ce în ce mai greu de depăşit (... intervenţii în total). Iar Oltchim nu a mai cedat până la final, unul care i-a adus calificarea matematică în grupele principale, indiferent de rezultatele din ultimele două runde. Aurelia Brădeanu a fost MVP-ul meciului, la concurenţă cu portarul Paula Ungureanu.

Marcatoare:

Oltchim - Brădeanu 6 goluri, Curea 5, Neagu 4, Managarova 4, Stanca 3, Manea 3, Bulatovici 2

Randers - Dalby 5 goluri, Jaobsen 4, Aguilar 4, Agren 3, Dembele 3, Johansen 2, Andersen 1, Kristensen 1.

În cadrul aceleiaşi etape, Hypo Viena a învins Buxtehuder SV, sâmbătă, cu 27-24.

În primele trei partide din grupa A, formaţia antrenată de Jakob Vestergaard s-a impus în faţa celor de la Hypo Viena 32-25, Buxtehuder SV 35-14 şi Randers HK 24-20.

Cu patru victorii la activ şi 8 puncte, Oltchim este lider în grupa A şi nu mai poate pierde calificarea în grupele principale, cu două etape înainte. Hypo Viena se află pe locul 2, cu 6 puncte, Randers pe 3, cu 2 puncte şi Buxtehuder pe 4, cu 0 puncte, după patru etape.

Oltchim mai are de jucat meciurile cu Hypo Viena, în deplasare (11 noiembrie) şi cu Buxtehuder SV, pe teren propriu (18 noiembrie).

Primele două clasate se califică în grupele principale, rezultatele din ultimele două runde urmând să stabilească pentru Oltchim doar poziţia de pe care va merge mai departe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici