Omul care n-a aflat încă de moartea lui Diego Maradona

  • Din cauza condiţiilor de sănătate, Carlos Bilardo, selecţionerul Argentinei din 1986, nu ştie despre dispariţia lui Diego.
  • Fostul technician se luptă de ceva timp cu sindromul Hakim-Adams, o boală neuro-degenerativă care are impact asupra lucidităţii.
  • Apropiaţii sunt pe cale să-i spună, mai ales că fostul tehnician întreabă în permanenţă unde este „Pibe de Oro”.
3799 afișări
Imaginea articolului Omul care n-a aflat încă de moartea lui Diego Maradona

Omul care n-a aflat încă de moartea lui Diego Maradona

„Mister, Maradona a murit”, este vestea pe care Carlos Bilardo, 83 de ani, n-a primit-o despre Diego Armando Maradona.
Carlos Bilardo, „El Narigon” (Năsosul), este probabil singura persoană importantă din lume care nu ştie despre moartea lui Diego Armando Maradona, petrecută pe data de 25 noiembrie 2020.

Nu i s-a spus niciodată, dorind să se evite durerea, în condiţiile sale de sănătate foarte precare. Fostul technician se luptă de ceva timp cu sindromul Hakim-Adams, o boală neuro-degenerativă care are impact important asupra lucidităţii şi, prin urmare, asupra amintirilor.

Cei doi erau foarte apropiaţi. Pentru Bilardo, Diego a fost fiul pe care nu l-a avut vreodată. Pe lângă faptul că au împărţit vestiarul la Sevilla şi la Boca Juniors, au câştigat împreună Cupa Mondială din 1986, cu celebrul meci împotriva Angliei şi golul cu „Mano de Dios”. Un parteneriat care a continuat şi mai târziu, când Maradona a devenit selecţionerul Argentinei, iar Bilardo l-a „însoţit” ca manager.

Acum, însă, potrivit portalului argentinian „La Voz”, componenţii echipei naţionale a Argentinei care a câştigat Cupa Mondială din Mexic în 1986, începând cu Ruggeri şi Burruchaga, au decis să se reunească pentru a-i comunica lui Bilardo moartea lui Diego şi a lui Alejandro Sabella, un alt fost antrenor argentinian care a murit în decembrie anul trecut.

Jucătorii i-au spus dorinţele fratelui lui Carlos, Jorge. Rămâne să decidă când va avea loc această întâlnire, cu siguranţă dificilă pentru toată lumea. Va fi dureros, dar Bilardo continuă să vadă meciuri de fotbal şi să-l ceară pe Diego, mai ales că vede multe steaguri încadrate pe stadioane cu faţa „Pibe de Oro”. „Dar unde este?”, şi-a întrebat recent fratele. Răspunsul a fost unul evaziv: „Ce ştiu eu? Poate prin Europa...".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici