Opt suporteri acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri după incidentele de la Steaua-FC Timişoara

Jandarmeria Română a anunţat, vineri, într-un comunicat, că pe numele a opt suporteri au fost întocmite actele de constatare pentru săvârşirea infracţiunilor de "ultraj contra bunelor moravuri" şi "tulburarea liniştii publice", după incidentele de la meciul Steaua-FC Timişoara, din etapa a VI-a.

22 afișări
Imaginea articolului Opt suporteri acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri după incidentele de la Steaua-FC Timişoara

Opt suporteri acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri după incidentele de la Steaua-FC Timişoara (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Aproape de finalul partidei, disputată pe 20 august şi încheiată cu scorul de 1-1, fanii Stelei de la Peluza Sud au avut un conflict cu o parte dintre suporterii aflaţi de la tribuna a II-a, fiind necesară intervenţia stewarzilor.

"Incidentele au fost provocate de afişarea de către suporterii aflaţi în Peluza Sud a două mesaje, unul cu caracter obscen, adresat conducerii Steaua, iar cel de-al doilea cu caracter ofensator la adresa celorlalţi suporteri participanţi la meci. Ofensaţi de conţinutul mesajelor, ceilalţi suporteri au reacţionat dezaprobator, motiv pentru care un grup de persoane de la Peluza Sud s-a deplasat pe coronamentul stadionului, desprinzînd plasa de lângă un stâlp de susţinere al gardului despărţitor dintre Peluză şi Tribuna a II-a şi încercând să treacă în Tribuna a II-a. Acţiunea acestora a creat panică în rândul spectatorilor, care au început să se deplaseze în masă, dezorganizat, printre rândurile de scaune, spre zona centrală a tribunei şi către zona tunelului de acces al jucătorilor. Mai mult, o parte dintre aceştia au fost nevoiţi să sară gardul înspre terenul de joc. Forţele de ordine au intervenit pentru aplanarea conflictului", se arată în comunicatul citat.

Potrivit comunicatului remis MEDIAFAX, în baza vizionării probelor video, studierii declaraţiilor martorilor şi folosind baza de date proprie, Jandarmeria a identificat pe numiţii Adnan T. (18 ani), Ovidiu F. (30 de ani), Ş. C. (17 ani), Florin B. (25 de ani), Alexandru S. (22 de ani), Ionuţ H. (24 de ani), Daniel D. (23 de ani) şi Marius G. (24 de ani), cărora le-au fost întocmite actele de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de "ultraj contra bunelor moravuri" şi "tulburarea liniştii publice", faptă prevăzută de art. 321 din Codul Penal, coroborat cu art. 42 din Legea 4/2008, şi pedepsită cu închisoare de la un an la şapte ani.

Numiţilor Alexandru S. şi Daniel D. le-au fost întocmite acte de constatare şi pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 31 din Legea 4/2008, respectiv "fapta unei persoane, căreia i s-a interzis accesul la unele competiţii sau jocuri sportive, de a se afla în arena sportivă unde se desfăşoară o competiţie sau un joc sportiv de genul celor pentru care s-a dispus interdicţia", pedepsită cu închisoare de la o lună la trei luni sau amendă.

Dosarul cu actele de constatare, împreună cu probele video, au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în vederea continuării cercetărilor.

Cinci dintre cei opt suporteri identificaţi de Jandarmerie, Daniel D., Alexandru S., Adnan T., Ş. C. şi Ovidiu F., sunt cunoscuţi pentru comportamentul lor violent, ei fiind sancţionaţi în repetate rânduri de către Jandarmerie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici