Ovidiu Ionescu va juca finala Campionatului European de tenis de masă

Ovidiu Ionescu va juca duminică seară, de la 19:30 ora României, finala Campionatului European de tenis de masă, în proba individuală masculină, împotriva legendarului Timo Boll (37 de ani), numărul unu în Europa.

888 afișări
Imaginea articolului Ovidiu Ionescu va juca finala Campionatului European de tenis de masă

Ovidiu Ionescu va juca finala Campionatului European de tenis de masă

Primul set a fost unul de luptă. Karlsson s-a desprins, dar buzoianul a revenit şi a ajuns primul la 10, cu două mingi de set în buzunar. Ovidiu a ratat în primă instanţă, s-a văzut egalat, însă a oprit seria suedezului, iar pe a treia minge de 1-0 la general a fructificat-o cu un atac aspru pe diagonală de forehand care l-a lăsat fără replică pe Karlsson.

Impulsionat, Ovidiu Ionescu a jucat la un nivel incredibil în start de set doi, câştigând primele şapte puncte, controlând ritmul de joc cu forehandul său, călit în duelurile tari din Germania. O minge în fileu a oprit seria impresionantă a românului, care a avansat apoi cu paşi apăsaţi spre 2-0, consfinţit de un atac al suedezului mult în afara suprafeţei mesei. Elevul lui Andrei Filimon a reuşit tipul de start ferm, apăsat, care l-a propulsat pe tablou în primele trei runde.

Kristian Kalrsson, 27 ani, dublu medaliat la C.E. de tenis de masă - cu argint şi bronz în proba de dublu, câştigător al Ligii Campionilor cu AS Pontoise-Cergy în 2014 şi medaliat cu bronz în primăvara acestui an la Mondiale cu echipa Suediei, a dat o replică tare în setul trei, dominând autoritar în faţa unui adversar care a făcut câteva semne discrete care au trădat oboseala. La final de manşă, Ovidiu Ionescu a părăsit ţarcul pentru a primi un masaj la umărul drept.

Ovidiu Ionescu s-a detaşat din nou în setul patru, însă a închis cu multe emoţii, Karlsson legând atacuri foarte inspirate pentru a egala la 9. Două puncte mai târziu însă, Ovidiu Ionescu avea una dintre rarele sale momente de descătuşare, cu un 3-1 în buzunar.

Setul cinci a fost o luptă, intensă, cu emoţii, încheiată din nou cu victorie la limită de Ovidiu Ionescu, locul 26 ETTU, cel care se află la cea mai bună performanţă din carieră!

Ovidiu Ionescu îl va înfrunta în finală pe legendarul şi extrem de iubitul lider european, Timo Boll (37 ani). Cvintuplu campion european la simplu individual, Boll a reuşit o revenire spectaculoasă în prima semifinală masculină programată duminică, de la 1-3 la seturi şi apoi de la 3-7 în decisiv în duelul cu mai tânărul conaţional, Patrick Franziska (26 ani, locul 5 ETTU). Cu un arsenal mult mai complet, Boll a câştigat ultimele opt puncte ale meciului pentru a-şi trece în cont a şasea prezenţă în finala Campionatului European de tenis de masă, fază în care este neînvins. Boll a cedat primul set, a avut dificultăţi în a închide setul cinci şi nu condusese niciodată pe tabelă până la startul decisivului, însă finişul său l-a sufocat pe Franziska, veteranul impunându-se cu 4-3 (pe seturi 8-11, 14-12, 9-11, 8-11, 11-9, 11-5, 11-7).

Delegaţia României, condusă la Alicante de preşedintele FRTM, Cristinel Romanescu, încheie Campionatul European cu o singură medalie, cea asigurată de Ionescu, la individual masculin.

Parcursul lui Ovidiu Ionescu la Europeanul de tenis de masă din Alicante

turul 1: 4-1 cu Ewout Oostwouder, Olanda (11-6, 11-6, 11-6, 3-11, 11-9)
şaisprezecimi: 4-1 cu Emmanuel Lebesson, Franţa, campioanul european en-titre (11-9, 11-9, 12-10, 7-11, 11-7)
optimi: 4-2 cu Jonathan Groth, Danemarca (20-17, 11-7, 5-11, 12-14, 11-8, 11-5)
sferturi: 4-3 cu Vladimir Samsonov, Belarus, legenda tenisului de masă, triplu campion european la individual, de 6 ori participant la JO, vicecampion mondial la Manchester, în 1997 (11-7, 8-11, 10-12, 15-13, 13-11, 6-11, 11-9)
semifinale: 4-1 cu Kristian Karlsson, Suedia, #9 ETTU (12-10, 11-6, 3-11, 11-9, 11-9)

*Ovidiu Ionescu, cel mai bine clasat român în clasamentul european (locul 26 ETTU), a avut asigurată prezenţa în faza eliminatorie, nefiind nevoind să joace, astfel, calificări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici