(P) Ce reprezintă cotele la pariuri?

131 afișări
Imaginea articolului (P) Ce reprezintă cotele la pariuri?

(P) Ce reprezintă cotele la pariuri?

În cazul în care vrei să joci la pariuri şi nu ai prea multă experienţă, este foarte important să te informezi de la cei care ştiu şi din surse sigure. Dar şi să încerci diverse variante, să capeţi experienţă şi să îţi trasezi singur liniile unei strategii pe care să o urmezi.

Ce cote sunt mai bune? Pe care sa le joci? Dacă ştii un pic mai multe despre ele, ai mai multe şanse de partea ta.

La ora actuala există posibilitatea de a afla informaţii extrem de valoroase despre cote şi strategii de pariere online. Multe detalii şi cotele pot fi gasite pe Betfair.ro.

Ce sunt cotele?

Orice meci sau partidă are o anumită cotă. Aceasta reflectă o posibilitate şi sunt direct proporţionale cu şansele pe care o echipă sau un sportiv le are la respectivul meci sau partidă. Fiecare rezultat posibil are o cotă, pentru ca fiecare parior să poată opta pentru varianta/variantele pe care le consideră favorite sau cele mai probabile.

Cotele sunt folosite pentru a echilibra sumele de bani ce pot fi puse pe anumite rezultate.

Astfel dacă o echipă sau un sportiv are, conform statisticilor şi unei evaluări generale aproximative, mai multe şanse de reuşită şi cei mai mulţi pariori o aleg, profitul ce va fi alocat prin cotaţiile oferite de agenţie poate fi unul mai mic.

Care sunt cele mai cunoscute tipuri de cote la pariuri sportive?

În funcţie de zonă şi de ţări, exista mai multe tipuri de cote. Avem astfel: cote europene, cote britanice, cote Hong Kong,  cote americane, cotă malaieziană, cota indoneziană.

Cele mai utilizate cote la noi sunt:

  • Cotele europene sau decimale

Sunt cotele cele mai simple, folosite cel mai frecvent la noi, atât de începători cât şi de cei cu experienţă. Ele reprezintă un număr care trebuie înmulţit cu suma mizată pentru a calcula câştigul şi profitul potenţial.  În cazul investirii a 100 de lei la o cotă de 3,5, câştigul total va fi de 350 lei, cu un profit de 250 de lei.

  • Cotele britanice sau fracţionate

Aceste cote sunt reprezentate prin fracţii.  În acest caz numitorul va avea legătura cu suma investită şi numărătorul cu profitul ce poate fi obţinut. Astfel dacă investeşti 100 de lei, profitul va fi de 100X9/10, adică 90 de lei. În acest caz vei avea un câştig total de 190 de lei.

Care cote sunt cele mai bune?

Evident cele mai bune cote sunt cotele care îţi pot aduce câştiguri. Cu timpul, căpătând experienţă, poţi aprecia mult mai uşor, oricare ar fi sistemul ales, care cote oferă cele mai bune posibilităţi de câştig. Însă trebuie sa iei mereu în calcul faptul ca şansa de a obţine profit este la fel de mare cu cea de a pierde.

Nu uita ca pentru a fi sigure, astfel de pariuri trebuie să fie făcute responsabil, doar cu operatori licenţiaţi. Pariurile pot fi plasate şi încasate doar de persoane cu vârsta peste 18 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici