Pancu: Am îndurat multe umilinţe la Rapid, am fost marginalizat, nu mai puteam continua

Atacantul Daniel Pancu a declarat, joi, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial la FC Voluntari, că a îndurat multe umilinţe la Rapid, a fost marginalizat, iar în aceste condiţii nu mai putea continua.

224 afișări
Imaginea articolului Pancu: Am îndurat multe umilinţe la Rapid, am fost marginalizat, nu mai puteam continua

Pancu: Am îndurat multe umilinţe la Rapid, am fost marginalizat, nu mai puteam continua (Imaggine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"A fost o zi tristă ieri, când am fost nevoit să iau această decizie de a pleca. Din păcate, oamenii nu sunt făcuţi din fier, am îndurat multe umilinţe (n.r. - la Rapid). M-am coborât la nivelul cel mai de jos doar pentru binele Rapidului, echipă pentru care m-am dăruit şi mi-am sacrificat întreaga carieră. Lucrurile nu mai puteau continua, e clar, s-a văzut şi în randamentul meu din ultima jumătate de an. Nu am vorbit niciodată urât de vreun rapidist şi am preferat să nu fac acest lucru. Pentru că dacă aş fi rămas acolo sunt sigur că acest lucru s-ar fi întâmplat. E normal să fiu emoţionat după o viaţă petrecută la Rapid. Se întâmplă lucruri ciudate de doi-trei ani, am crezut că pot schimba ceva până la urmă", a spus Pancu.

El a adăugat că a avut cel mai mic salariu la gruparea giuleşteană şi întotdeauna era plătit ultimul din lot. "Eu am avut cel mai mic contract de la Rapid şi mai întotdeauna plătit ultimul. Am tăcut, am tăcut, am zis că poate se întâmplă ceva pentru binele echipei. Poate din afară se ştie altceva despre mine, dar să ştiţi că eram consultat în foarte puţine probleme, eram marginalizat. Dar lucrurile astea nu le ştie mai nimeni", a menţionat atacantul.

Pancu a ţinut însă să le răspundă suporterilor de la Tribuna a II-a a Stadionului Giuleşti că nu a plecat de la Rapid din motive financiare. "Mai e o problemă. Am auzit că băieţii ăia de vizavi de băncile de rezervă din Giuleşti ar fi spus ceva că am plecat de la Rapid din motive financiare. Vă dau cuvântul meu de onoare că diferenţa dintre contractul meu cu Volunari şi cel pe care îl aveam cu Rapid în acest an, în cazul în care promovam, este egală cu 0,0 euro. Poate la Voluntari sunt puţin mai mari primele, dar atât. Şi mai ţin să anunţ că am clauză specială în contractul cu FC Voluntari că nu pot juca împotriva Rapidului într-un meci oficial. Eu am pus această clauză", a afirmat Pancu.

Atacantul s-a arătat dezamăgit de faptul că acţionarul majoritar Valerii Moraru i-a îndepărtat pe rând pe jucătorii reprezentativi ai clubului Rapid precum Daniel Niculae şi Cristian Săpunaru. "E trist şi ce se întâmplă la nivel de exemple pentru rapidişti. Azi am intrat în vestiar la FC Voluntari şi aveam patru-cinci colegi cu care jucasem la Rapid. Ieri, când am plecat, în vestiar la Rapid mai aveam doar doi. Sunt lucruri care ar trebui să îi pună pe gânduri pe suporterii adevăraţi care vor binele echipei. Cei de acolo (n.r. - din conducerea clubului) ar trebui să se gândească încă o dată la ce s-a întâmplat cu jucătorii reprezentativi la Rapid. Rapid nu o să moară niciodată, chiar dacă se întâmplă lucrurile cele mai urâte. Dacă ei se simt mai comod fără jucători în lot care să trăiască pentru Rapid este problema lor", a declarat fotbalistul.

Pancu susţine că Valerii Moraru nu a dorit ca el să mai facă parte din lot: "În proporţie de 100 la sută nu eram dorit în teren de dânsul. Ori de câte ori le spuneam că trebuie să mai joc, întotdeauna mi se întorcea şi mi se spunea că să fiu preşedinte sau altceva. Am vorbit cu el acum, i-am spus că rămânem prieteni, el mi-a zis că îmi înţelege decizia".

El a explicat că revenirea sa în lot s-a produs numai la insistenţele noului antrenor principal, Florin Marin. "Îmi pare rău pentru domnul Florin Marin pentru că dânsul m-a făcut să mă întorc luni. Dar mi-am dat seama că nu era cea mai bună soluţie pentru mine. Măcar o dată în viaţă pot să mă gândesc şi eu la liniştea familiei mele. I-am spus domnului Florin Marin că regret enorm, dar o echipă şi un club de talia Rapidului nu poatre sta niciodată într-un singur jucător. Ori de câte ori voi avea posibilitatea voi merge să susţin Rapidul din galerie sau de oriunde. E clar, aceste lucruri rămân pe viaţă", a afirmat atacantul.

Rapid are nevoie de achiziţii importante pentru că nu poate spera la promovarea în Liga I cu actualul lot, este de părere Pancu. "Cu ce jucători sunt acum în lot, Rapid nu cred că intră în play-off, ce să mai vorbim de promovare. Asta am văzut eu. Mai au nevoie de 5-6 jucători de mare valoare pentru a promova. Acum sunt foarte puţini", a adăuagat Daniel Pancu.

Referitor la FC Voluntari, fotbalistul a recunoscut că nu se mai gândea că va mai avea şansa să evolueze din nou în Liga I. "La FC Voluntari voi avea posibilitatea să mă gândesc doar la mine şi la performanţa mea sportivă. Locuiesc aici din 2004, sunt cetăţean al oraşului Voluntari şi urmăresc proiectul de aici de mai mult timp. Sper să mă pun la punct cât mai repede cu pregătirea fizică şi să debutez pentru a ajuta la îndeplinirea obiectivului. Am doar zece zile de pregătire, mai am nevoie de câteva antrenamente tari şi foarte tari, de două meciuri amicale şi după aia pot să debutez. Nu mă gândeam că voi mai juca în Liga I. Rămâne să demonstrez tuturor capacitatea mea sportivă la 38 de ani. Sunt şanse foarte, foarte mari, aproape de sută la sută, să mă retrag din activitate de la Voluntari", a precizat atacantul.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele FC Voluntari, Robert Gherghe, a declarat că Daniel Pancu a semnat un contract valabil un sezon, dar există posibilitatea prelungirii acestuia pe încă unul. "Daniel Pancu este cel de-al zecelea transfer pe care l-a perfectat clubul nostru. Noi ni l-am dorit enorm pe Daniel încă de acum trei ani, când eram în Liga a III-a şi el venea la meciurile noastre de acasă. Contractul este pe un an, dar există posibilitatea prelungirii lui pe încă unul. Dacă nu, el a promis că va rămâne în cadrul clubului", a menţionat Gherghe.

Daniel Pancu, jucător care a evoluat de cinci ori în cariera sa pentru Rapid, va împlini 38 de ani la 17 august. La finalul sezonului trecut a anunţat că se va retrage din activitate, iar în această vară ajunsese la un acord cu acţionarul majoritar Valerii Moraru să preia funcţia de preşedinte al FC Rapid. Ulterior, el a revenit asupra deciziei de retragere şi a anunţat că mai doreşte să joace. Atacantul a mai evoluat în cariera sa la formaţiile Politehnica Iaşi, Cesena, Beşiktaş, Bursaspor, Terek Groznîi, ŢSKA Sofia şi FC Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici