Papa îi avertizează pe fotbalişti în privinţa banilor şi publicităţii

Papa Francis i-a avertizat pe fotbalişti în privinţa banilor şi publicităţii, subliniind responsabilităţile lor faţă de tineri, în timpul unei întâlniri cu jucătorii echipelor Fiorentina şi Napoli, care a avut loc vineri.

85 afișări
Imaginea articolului Papa îi avertizează pe fotbalişti în privinţa banilor şi publicităţii

Papa îi avertizează pe fotbalişti în privinţa banilor şi publicităţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Astăzi, fotbalul este o mare afacere din cauza publicităţii, a televiziunilor... Însă factorul economic nu trebuie să fie deasupra aspectului sportiv, pentru că riscă să contamineze totul. Aş dori ca fotbalul să recupereze dimensiunea de sărbătoare. Trebuie să redăm demnitatea sportivă evenimentelor sportive. Pentru acest lucru, voi, fotbaliştii, aveţi o mare responsabilitate! Sunteţi în centrul atenţiei şi mulţi dintre admiratorii voştri sunt tineri şi foarte tineri! Luaţi în considerare acest lucru. Gândiţi-vă că modul vostru de a vă comporta are o rezonanţă în bine şi în rău. Fiţi mereu adevăraţi sportivi. Sportul are o puternică valoare educativă", a spus Suveranul Pontif.

El a reamintit că în copilărie mergea adeseori pe stadion, la Buenos Aires. "Sunt amintiri fericite, de duminica, alături de familie", a adăugat el.

Napoli şi Fiorentina se vor întâlni, sâmbătă, în finala Cupei Italiei, pe stadionul Olimpic din Roma.

Şi sezonul trecut, Papa i-a primit pe jucătorii celor două finaliste ale Cupei Italiei, Lazio şi AS Roma.

"Mâine vă doresc să fie o frumoasă sărbătoare sportivă", le-a mai spus Papa jucătorilor celor două echipe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici