Paraguay a învins Venezuela la lovituri de departajare şi s-a calificat în finala Copei America

Echipa naţională a Paraguayului s-a calificat în finala celei de-a 43-a ediţii a Copei America, după ce a învins, miercuri, la Mendoza, cu scorul de 5-3 la loviturile de departajare, reprezentativa Venezuelei, în semifinalele competiţiei.

133 afișări
Imaginea articolului Paraguay a învins Venezuela la lovituri de departajare şi s-a calificat în finala Copei America

Paraguay a învins Venezuela la lovituri de departajare şi s-a calificat în finala Copei America (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

La finalul celor 120 de minute scorul a fost egal, 0-0.

La loviturile de departajare, paraguayenii au înscris prin Ortigoza, Barrios, Riveros, O. Martinez şi Veron, venezuelenii punctând prin Maldonado, Rey şi Fedor. Unica ratare la penaltiuri i-a aparţinut lui Lucena.

Paraguayul a jucat cu un om mai puţin pe teren din minutul 102, după eliminarea lui Santana.

Paraguay: Villar - Caceres, Veron, Da Silva, Piris - Barreto (Estigarribia '71), Ortigoza, Riveros, Santana - Barrios, Valdez (Santa Cruz '74, O. Martinez '81). Selecţioner: Gerardo Martino.

Venezuela: Vega - Rosales, Vizcarrondo, Perozo (Rey '46), Cichero - C. Gonzalez (Maldonado '84), Di Giorgi, Lucena, Arango - Rondon, Moreno (Fedor '73). Selecţioner: Cesar Farias.

În finala care va avea loc duminică, de la ora 22.00, pe stadionul Monumental din Buenos Aires, Paraguayul va întâlni formaţia Uruguayului, care a trecut, în semifinale, cu scorul de 2-0, de echipa statului Peru.

Finala mică, dintre reprezentativele Venezuelei şi statului Peru, se va disputa sâmbătă, la La Plata, de la ora 22.00.

Paraguayenii, care au mai câştigat Copa America în 1953 şi 1979, s-au calificat în premieră în finala competiţiei de când aceasta se desfăşoară în formula cu 12 formaţii, din 1993.

Paraguayul a ajuns în finala Copei America fără să fi obţinut vreo victorie. Elevii argentinianului Gerardo Martino s-au calificat cu trei remize din grupa B, 0-0 cu Ecuador, 2-2 cu Brazilia şi 3-3 cu Venezuela. Apoi, în sferturile de finală, paraguayenii au eliminat Brazilia, scor 2-0 la loviturile de departajare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici