Paris Saint-Germain a câştigat titlul de campioană în Ligue I

Paris Saint-Germain şi-a asigurat matematic titlul de campioană în Ligue I, duminică, după ce ocupanta locului secund, Lille, a remizat contra celor de la Toulouse, scor 0-0, în runda cu numărul 33 din prima ligă a Franţei.

122 afișări
Imaginea articolului Paris Saint-Germain a câştigat titlul de campioană în Ligue I

Paris Saint-Germain a câştigat titlul de campioană în Ligue I

În urma pasului greşit făcut de Lille, diferenţa dintre ea şi PSG este de 16 puncte, cu cinci runde înainte de încheierea sezonului. Astfel, meciul din această seară al echipei lui Thomas Tuchel, contra lui AS Monaco, de la ora 22:00, nu va mai avea o miză aparte pentru gazde.

Deşi părea doar o formalitate să îşi asigure un nou titlu de campioană în urmă cu câteva săptămâni, având în vedere diferenţa mare de puncte faţă de locul secund, PSG s-a încurcat de trei ori consecutiv în campionat, penultima oară chiar ruşinos, 1-5 pe terenul lui Lille. Thomas Tuchel, antrenorul lui PSG, a subliniat atunci ideea că are foarte mulţi jucători accidentaţi şi din acest motiv apar astfel de rezultate.

În cele din urmă, parizienii şi-au trecut în cont al optulea titlu de campioană din istorie şi al şaselea din ultimele şapte sezoane. După trofeele obţinute în 1985/1986 şi 1993/1994, AS Monaco a fost singura care a întrerupt hegemonia lui PSG, timp de un sezon, din 2012/2013 şi până în prezent.

PSG îşi mai poate trece în cont un trofeu în acest sezon, săptămâna viitoare, când formaţia lui Tuche o va întâlni în finala Cupei Franţei pe Rennes. Totuşi, dezamăgirea formaţiei de pe "Parc des Princes" a fost provocată de eliminarea prematură din Liga Campionilor, când Manchester United a învins-o surprinzător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici