Patricia Maria Ţig a pierdut finala turneului de la Baku

Jucătoarea Patricia Maria Ţig, locul 154 WTA, venită din calificări, a pierdut, duminică, prima finală WTA a carierei sale, fiind învinsă la turneul de la Baku, cu scorul de 6-3, 5-7, 6-0, de sportiva rusă Margarita Gasparian, locul 112 WTA.

585 afișări
Imaginea articolului Patricia Maria Ţig a pierdut finala turneului de la Baku

Patricia Maria Ţig (Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Ţig s-a aflat la Baku pentru a doua oară în carieră pe tabloul principal al unui turneu WTA, după BRD Bucharest Open, competiţie la care a ajuns luna trecută până în turul doi.

Duminică, Gasparian s-a impus în două ore şi jumătate şi a câştigat primul titlu WTA din carieră.

Patricia Ţig şi Margarita Gasparian au mai fost adversare o dată, tot în 2015, în optimile de finală ale turneului ITF de la Andrezieux (Franţa), când învingătoare a fost de asemenea sportiva rusă, scor 6-2, 7-5.

Ţig a obţinut 21.400 de dolari pentru parcursul la simplu la turneul din Azerbaidjan, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. De asemenea, românca a obţinut 198 de puncte. Cu punctele acumulate, Patricia Maria Ţig poate urca luni de pe locul 154 pe poziţia 115 WTA, ceea ce va reprezenta cea mai bună clasare din cariera sa.

Patricia Maria Ţig a participat la Baku şi în proba de dublu, alături de sportiva japoneză Misa Eguchi. Cele două au fost eliminate în sferturile de finală de perechea rusă Margarita Gasparian/Alexandra Panova, scor 7-6 (0), 6-3. Ţig şi Eguchi au obţinut 60 de puncte în clasamentul de dublu şi 1820 de dolari.

Margarita Gasparian va juca duminică şi în finala de dublu la Baku. Gasparian şi Panova, principale favorite, vor întâlni cuplul Vitalia Diatchenko/Olga Savciuk (Rusia/Ucraina), cap de serie numărul 2.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici