Patricia Maria Ţig este ultima jucătoare admisă direct pe tabloul principal de la Openul Australiei

Jucătoarea de tenis Patricia Maria Ţig (locul 107 în clasamentul mondial) a fost admisă, miercuri, direct pe tabloul principal al Openului Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, care va avea loc în perioada 16-29 ianuarie la Melbourne, notează site-ul WTA.

413 afișări
Imaginea articolului Patricia Maria Ţig este ultima jucătoare admisă direct pe tabloul principal de la Openul Australiei

Patricia Maria Ţig este ultima jucătoare admisă direct pe tabloul principal de la Openul Australiei (Imagine: Silvia Ilie/ Mediafax Foto)

Organizatorii acestei competiţii au publicat lista iniţială a celor 110 sportive acceptate direct pe tabloul principal. Celelalte 18 participante vor fi stabilite în urma disputării calificărilor şi alegerii wildcardurilor (invitaţii din partea organizatorilor).

În afară de Patricia Ţig, alte patru jucătoare din România vor fi pe tabloul principal: Simona Halep (locul 4 WTA), Irina-Camelia Begu (29 WTA), Monica Niculescu (38 WTA) şi Sorana Cîrstea (80 WTA).

Angelique Kerber, prima jucătoare a lumii, este campioana en-titre de la Openul Australiei, iar fosta finalistă Serena Williams va reveni după o accidentare care a făcut-o să rateze finalul de sezon. Restul favoritelor în ordinea capilor de serie sunt: Agnieszka Radwanska, Simona Halep, Dominika Cibulkova, Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Madison Keys, Svetlana Kuznetsova, Johanna Konta.

Întrecerea feminină a Openului Australiei oferă premii totale în valoare de 15 milioane de dolari, cu aproximativ 10% mai mult faţă de anul trecut. Câştigătoarea trofeului va primi 2000 de puncte în clasamentul WTA şi un cec în valoare de 3.8 milioane de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici