Patru medalii pentru patru aşi ai tenisului - FOTO

Patru aşi ai tenisului, Ilie Năstase, Andrei Pavel, Goran Ivanisevici şi Cedric Pioline, au fost recompensaţi cu medalii pentru spectacolul oferit în meciul demonstrativ de dublu organizat, sâmbătă seara, în cadrul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy.

173 afișări
Imaginea articolului Patru medalii pentru patru aşi ai tenisului - FOTO

Patru medalii pentru patru aşi ai tenisului

Aproximativ 3.500 de spectatori au asistat din tribunele Arenelor BNR la un "meci de tenis adevărat" şi nu la un "meci de ping-pong", aşa cum a descris în nenumărate rânduri Ilie Năstase jocul practicat în prezent de jucătorii din topul ATP.

Mingi tăiate, loburi peste adversar, lovituri de rever, passing-shoot-uri rapide şi stopuri la fileu, toate au fost executate cu măiestrie de cei patru aşi ai tenisului mondial, retraşi acum din activitate.

Ilie Năstase, primul număr 1 mondial din istoria clasamentului ATP, ajuns la 67 de ani, a demonstrat încă o dată că talentul nu se pierde cu înaintarea în vârstă. Deşi la conferinţa de presă care a precedat meciul a anunţat că va renunţa la partidele demonstrative, Năstase a făcut deliciul publicului ridicându-se de multe ori la nivelul adversarilor săi mult mai tineri.

Partida a început cu câteva mingi câştigate la limită de echipa Năstase-Pavel, lucru care i-a nemulţumit pe Ivanisevici şi Pioline. Considerându-se dezavantajaţi, aceştia i-au cerut arbitrului să întoarcă în favoarea lor anumite puncte, iar Pioline chiar a lovit în glumă scaunul acestuia cu racheta.

Pentru a-şi ironiza adversarii, Ivanisevici şi Pioline au jucat stând pe scaune, însă chiar şi aşa, cuplul Năstase-Pavel a reuşit să îşi adjudece primul set cu 6-2. Având avantaj, aceştia şi-au permis să continue meciul jucând cu rachete de tenis din anii '70-'80, iar în momentul în care au obosit au introdus în teren o arbitră de linie. Aceasta i-a luat locul lui Pavel, iar pentru a nu fi mai prejos, în cealaltă echipă Pioline a fost înlocuit cu un copil de mingi. Punctul a fost câştigat de copilul de mingi, care a părăsit terenul în aplauzele publicului.

După aproximativ o oră de joc, Pioline a întrerupt meciul şi a încercat să oprească un cuplu care părăsea arena. Strigătele şi rugăminţile lui nu i-au convins însă pe cei doi să rămână până la finalul spectacolului.

Pe final, Ilie Năstase a acuzat frigul şi le-a cerut celorlalţi trei jucători să se grăbească pentru a încheia meciul. În acel moment Pavel şi Ivanisevici au început să tragă de timp, servind în fileu sau oprind jocul pentru a-şi aranja şosetele. "Dacă mai faceţi d-astea, eu plec de pe teren", i-a ameninţat Năstase spre amuzamentul spectatorilor. Glumele pe seama fostului număr 1 mondial au continuat, organizatorii trimiţând pe teren o "tânără de 18 ani" care să joace alături de el şi să îl încălzească.

La scorul de 6-2, 3-3, arbitrul a decis ca partida să se încheie printr-un tie-break, câştigat de perechea Năstase-Pavel cu 7-5.

Spectacolul s-a terminat în aplauzele celor 3.500 de spectatori care este posibil să fi asistat la ultimul meci demonstrativ al lui Ilie Năstase.

"Nu mai continui la anul… nu, îi las pe ăştia mai tineri, pentru că vine mingea prea repede şi nu am timp nici să mă feresc. Acum ei au jucat, eu am stat acolo cuminte, de abia aşteptam să se termine", a spus cu zâmbetul pe buze Ilie Năstase.

În schimb, Goran Ivanisevici susţine că Năstase indiferent de vârstă rămâne un "magician al tenisului". "M-am bucurat de acest meci şi cred că toată lumea a Ilie este întodeauna gata să joace tennis. Este o plăcere să îl vezi pe teren, este mereu în minge. Ar trebui să continue să joace, este un magician al tenisului", a afirmat fostul jucător croat.

Andrei Pavel s-a arătat mulţumit de spectacolul de la Arenele BNR şi a afirmat că îşi doreşte să participe în continuare la meciurile demonstrative din cadrul turneului de la Bucureşti. "Am încercat să facem şi distracţie şi să jucăm şi tare. Şi cred eu că am reuşit să facem un show frumos. Mi-ar plăcea să continui să joc în aceste meciuri demonstrative, vom vedea care este programul turneului de anul viitor", a precizat Pavel.

Proprietarul turneului de la Bucureşti, Ion Ţiriac, a urmărit din tribună meciul demonstrativ alături de Camelia Potec, Nadia Comăneci şi Octavian Bellu. La spectacol a venit şi atacantul echipei Petrolul Ploieşti, Adrian Mutu, care însă a părăsit arena după aproximativ 10 minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici