Paul Georgescu a traversat Canalul Mânecii într-un timp record

Paul Georgescu (37 de ani), fostul campion naţional la polo, acum profesor de educaţie fizicăşi sport la International British School of Bucharest, a reuşit pe 14 septembrie 2016 să realizeze o performanţă unică: a devenit cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costumul de neopren.

4441 afișări
Imaginea articolului Paul Georgescu a traversat Canalul Mânecii într-un timp record

Paul Georgescu a traversat Canalul Mânecii într-un timp record

Paul Georgescu a devenit cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren, el înregistrând pe distanţa de 54 km timpul de 13h36′ (timp omologat de The Channel Swimming Association). Practic, distanţa dintre ţărmul englez şi cel francez măsoară aproximativ 34 km, dar, din cauza curenţilor, Paul a trebuit să înoate 54 km, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Tot curenţii foarte puternici l-au oprit din tentativa sa de a traversa Canalul Mânecii, în luna iulie. De data aceasta, Paul Georgescu a reuşit nu doar să doboare recordul românesc (14h32′) din 2015, dar şi să realizeze cel mai bun timp al sezonului pe distanţa de 54 km. Antrenorul său este Matei Giurcăneanu.

Paul Georgescu este o prezenţă obişnuită şi a concursurilor de triatlon; cu doar câteva zile înainte de stabilirea acestei performanţe unice, el a concurat pe 10 septembrie şi la TriChallenge Mamaia 2016 (proba Sprint) şi i-a întrecut (la înot) pe toţi membrii lotului national de triatlon.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici