Performanță în Europeanul de Raliuri: Locul 2 pentru frații Maior în Cehia

  • Echipajul format din frații Norbert Maior și Francesca Maior a încheiat pe locul 2 la ERC3 Junior și pe 3 la ERC3, în cea de-a patra etapă din Campionatul European de Raliuri (FIA ERC), care a avut loc la Zlin, în Cehia.
  • Frații Maior nu au forțat încă de la început, preferând o evoluție constantă și sigură după ce la etapele din Letonia și Italia au ieșit în decor.
  • Aceștia au profitat de-a lungul raliului de pașii greșiți făcuți de contracandidații lor și chiar au încheiat a doua zi de concurs pe prima poziție la ERC3 Junior.
128 afișări
Imaginea articolului Performanță în Europeanul de Raliuri: Locul 2 pentru frații Maior în Cehia

Performanță în Europeanul de Raliuri: Locul 2 pentru frații Maior în Cehia

După primele 9 probe, Maior avea 7 secunde în fața lui Martin Laszlo (Ungaria) și 23,4 față de francezul Jean Baptiste Franceschi, marele favorit după abandonul lui Sami Pajari.

Echipajul legitimat la Napoca Rally Academy a pierdut poziția de lider chiar după prima buclă de duminică, însă și-a menținut strategia, care în final i-a adus un loc 2 la ERC3 Junior și poziția a treia la ERC3.

Al doilea loc secund din acest sezon al Campionatului European de Raliuri le oferă șanse tinerilor sportivi tricolori la o clasare pe podiumul final al ERC3 Junior. Aceștia au urcat ajuns la 82 de puncte după patru etape, fiind aproape de primii doi clasați, finlandezul Sami Pajari, francezul Jean Baptiste Franceschi și germanul Loof Nick.

La finișul Barum Czech Rally au ajuns un total de 102 echipaje, iar într-un top open, frații Maior se află pe 26. Victoria în etapa continentală i-a revenit cehului Jan Kopecky, fiind urmat de norvegianul Andreas Mikkelsen și un alt ceh, Filip Mares. În total, de-a lungul celor 3 zile de concurs s-au înregistrat 34 de abandonuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici