PERFORMANŢĂ ISTORICĂ: Naţionala de polo s-a calificat la Jocurile Olimpice, DUPĂ 16 ANI

Naţionala de polo a României s-a calificat vineri noaptea la Jocurile Olimpice, după ce a învins în sferturile de finală ale turneului preolimpic de la Edmonton, reprezentativa Braziliei, scor 19-8.

785 afișări
Imaginea articolului PERFORMANŢĂ ISTORICĂ: Naţionala de polo s-a calificat la Jocurile Olimpice, DUPĂ 16 ANI

PERFORMANŢĂ ISTORICĂ: Naţionala de polo s-a calificat la Jocurile Olimpice, DUPĂ 16 ANI (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Scorul pe reprize a fost 4-0, 5-2, 6-1, 4-5, după un meci în care tricolorii s-au impus categoric, iar Brazilia a marcat primul gol abia în minutul 12, iar până la final a făcut doar eforturi disperate să limiteze proporţiile scorului. Din tribune, jucătorii români au fost încurajaţi de numeroşi suporteri conaţionali stabiliţi în Canada, care au scandat pe toată durata partidei. Finalul partidei a însemnat pentru jucătorii români îmbrăţişarea tricolorului în bazin şi scandarea "România!".

Marcatorii tricolori au fost Negrean 4 goluri, R. Georgescu 4, C. Radu 3, Chioveanu 2, Iosep 2, Matei 1, Diaconu 1, Goanţă 1, Buşilă 1.

Conform regulamentului, primele patru clasate la turneul preolimpic de la Edmonton obţin calificarea la Jocurile Olimpice, iar în urma victoriei din sferturi cu sud-americanii, tricolorii vor juca semifinalele, dar ating cel mai important obiectiv, calificarea la Olimpiadă după 16 ani, la ediţia din 1996 ocupând locul 11.

Competiţia va continua la turneul preolimpic din Canada, România urmând să joace în semifinale cu câştigătoarea dintre Macedonia şi Spania, sâmbătă.

Tot vineri noaptea a mai obţinut calificarea la JO naţionala Muntenegrului, care a dispus de Turcia în sferturi, cu 19-6 (4-1, 4-1, 7-3, 4-1), un meci arbitrat de românul Adrian Alexandrescu, în cuplu cu canadianul Doriel Terpenka.

În faza grupelor, echipa antrenată de Kovacs Istvan a obţinut următoarele rezultate: cu Germania 9-10, cu Grecia 10-9, cu Macedonia 9-6, cu Olanda 7-5 şi cu Muntenegru 8-14.

Sâmbătă vor avea loc semifinalele (locurile 1-4 şi locurile 5-8), iar duminică, meciuri de clasament (locurile 7-8 şi 5-6), finala mică şi finala mare.

La Jocurile Olimpice de la Londra sunt calificate, înaintea turneului preolimpic de la Edmonton, Marea Britanie (ţară organizatoare), Italia, Ungaria, Serbia, Croaţia, Australia, Kazahstan şi SUA.
Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc în 5 mai.

Competiţia masculină la JO de la Londra va debuta în 29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici